In the Picture: Sigrid

In the Picture: Sigrid

Geschatte leestijd: 5 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Dit keer heb ik Sigrid een aantal vragen voorgelegd, nadat ik eindelijk met Instagram aan de slag was gegaan en onder de indruk raakte van haar prachtige foto’s daar. Haar reisblog volg ik al langer en ook dat staat bol van de foto’s waarvan je meteen op reis wilt vertrekken. Sigrid is, net als wij, behoorlijk fan van Azië, een extra reden om te genieten van haar verhalen en foto’s.

Wie ben je en wat voor reistype ben je?
Mijn naam is Sigrid, ik ben 39 jaar en sinds zo’n 1,5 jaar heb ik mijn eigen reis blog: My Travel Secret. Samen met mijn vriend reis ik zo veel als mogelijk, maar doordat we allebei een fulltime baan hebben, zijn we helaas afhankelijk van maar 24 vakantiedagen per jaar. Hier proberen we dan ook zo slim mogelijk mee om te gaan. We reizen vooral veel door Azië, maar zijn ook binnen Europa altijd op zoek naar leuke bestemmingen voor een weekendje weg. De focus van onze reizen liggen hoofdzakelijk op natuur, wildlife en buiten de gebaande paden.

Bagan zonsondergangDeze zonsondergang boven Bagan fotografeerde Sigrid tijdens één van haar Azië reizen

We zijn zogenaamde flashpackers, zijn gek op backpacken, maar weigeren om in ranzige hostels te slapen en al zeker niet in een gedeelde kamer. Basic accommodatie is prima, maar we vinden het ook heerlijk om af en toe van ultieme luxe te genieten. En ja, dat mag dan best wat kosten. We reizen hoofdzakelijk met het openbaar vervoer, zo kom je vaak in de leukste situaties en bespaar je op de reiskosten. Vaak weten we van te voren welke route we ongeveer af gaan leggen, maar we leggen nooit op voorhand alles al vast. Ik houd er van om de route een beetje flexibel te houden.

Hoe bereid je jezelf voor op een nieuwe reis?
Zodra we een nieuwe reis geboekt hebben duik ik in de Lonely Planet. Ik noteer plekken waar ik graag heen zou willen en activiteiten die ik graag wil doen, Voordat we vertrekken heb ik zo’n 473947 verschillende routes uitgestippeld. De uiteindelijke route is, naar mijn mening, de meest efficiënte. Ik vind het fijn om mijn 3 weken vakantie zo optimaal mogelijk te benutten, zonder al te veel moeten te haasten. Ons doel is zeker niet om in een zo kort mogelijke tijd, zo veel mogelijk te zien, dat vind ik zonde. Is een land echt te gek en zijn er plekken die we eerder gemist hebben, dan ga ik graag nog een keer terug. Ik ben ook zeker niet iemand die alle landen van de wereld af wil strepen en ga ik vaak terug naar de landen waar ik me het fijnst voel, zoals veel landen in (zuidoost)Azië.

Ik merk dat ik voor een nieuwe reis steeds gemakkelijker word en vaak pas op het laatst check hoe het ook al weer zit met het visum en de vaccinaties. Heel stom natuurlijk, want er komt een dag dat ik daarmee de fout ik ga. Tijdens onze laatste verre reis naar Sumatra kwamen we er pas na een week achter waarom we met onze bankpassen niet konden pinnen, we waren namelijk vergeten ze op werelddekking te zetten ;); Wat ik dan wel weer goed check, is of ik genoeg geheugenkaartjes, batterijen en opladers bij heb. Accommodaties boeken we meestal ter plekke, maar ik struin wel van te voren internet af, op zoek naar aanraders van andere reizigers. Mijn favoriete apps daarvoor zijn Tripadvisor, Booking en Instagram.

heilige mannen in NepalWil je net als Sigrid deze heilige mannen in Nepal zien? Vergeet dan geen visum aan te vragen

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst en waarom?
Ik zie mezelf zeker niet als fotograaf, maar als een reiziger die via Instagram andere reizigers probeert te inspireren. Dat dit zo’n succes zou worden, had ik vooraf nooit durven dromen. Ik merk dat ik wanneer ik nu op reis ga, ik er van te voren veel meer over nadenk wat ik wil fotograferen en welk verhaal ik op Instagram wil vertellen. Ik probeer vooral te variëren en niet 10 portret foto’s achter elkaar te posten. Het liefst fotografeer ik wildlife. Ik word helemaal enthousiast van een prachtige mannetjes orang-oetan of een tijger in het wild. Dit is meteen ook de grootste uitdaging, want vaak heb je maar een paar seconde voor de perfecte foto.

Wat is je favoriete reisfoto en waarom?
Voor mij bestaat er niks mooiers dan orang-oetans in het wild te spotten. Het liefst breng ik dagen in de jungle door, op zoek naar deze prachtige dieren. Dit mannetje ontmoetten wij in de jungle nabij Ketembe, een klein dorpje in de Aceh provincie van Sumatra. Gedurende 2 uur konden wij hem blijven volgen, zo bijzonder. Nog nooit eerder kon ik van zo dichtbij een dominante orang-oetan man op de foto zetten. Op Instagram was deze foto totaal niet populair, maar voor mij is hij van onschatbare waarde. Een ontmoeting om nooit te vergeten!

Oran Oetang SumatraDeze Oran Oetang ontmoette Sigrid op Sumatra

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen en waarom?
Een bestemming waar het relatief makkelijk is om wildlife te spotten. Zuid-Afrika en Namibië/Botswana staan hoog op mijn wensenlijst, maar ook Oeganda! Hoe gaaf zou het zijn om oog in oog te staan met een gorilla in het wild? Toch belanden wij iedere keer weer in Azië. Ik weet niet wat het is, maar Azië voelt voor mij echt als thuiskomen en in Azië heb je natuurlijk ook echt top wildlife bestemmingen, zoals Nepal, Sumatra en Borneo. In November gaan we terug naar India en gaan we 3 nationale parken bezoeken waar ook tijgers leven. De kans om er één in het wild te zien is klein, maar toch gaan we het proberen. Verder is er geen veelzijdiger land in de wereld dan India, dus ik kan niet wachten om weer prachtige plaatjes te schieten.

Dank je wel Sigrid voor je leuke bijdrage aan deze “in the picture”. Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


8 comments

  1. Leuk om te lezen. En jaaa, Bagan, daar was ik ook; schitterend! En die mannen in Nepal heb ik ook op de foto. Sumatra staat nog op mijn lijstje. Prachtige foto!
    Ik wil ook wel een keer meedoen trouwens. Dan vertel ik wat ik de meest fotogenieke landen vond… Mét beeld natuurlijk.