Pim en Narelle - Weg van het noorden

In the Picture: Pim en Narelle

In the Picture: Pim en Narelle

Geschatte leestijd: 4 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Dit keer Pim en Narelle, die op hun blog Weg van het Noorden een kijkje in hun avonturen in Amerika en de rest van de wereld geven. Ook hun eigen woonplaats, de plek waar we zelf ook jaren met veel plezier hebben gewoond, komt voorbij. Foto en film zijn duidelijk hún ding! We zijn niet zo van de lange verhalen zeiden ze, toen ik de antwoorden op mijn vragen van ze kreeg. Dat klopt, maar wát ze vertellen is zeker de moeite waard, dus lees gauw verder. 🙂

Wie ben je en wat voor reistype ben je?
Wij zijn Pim & Narelle, beide 28 jaar, samenwonend in Groningen, sinds 3 maanden verloofd en druk bezig met de voorbereidingen voor onze huwelijksreis naar Zuid-Afrika! Binnen de mogelijkheden van onze fulltime banen proberen we zoveel mogelijk op reis te gaan. Op Weg van het Noorden delen we deze reizen, vooral via fotografie en video’s. We hebben de afgelopen jaren veel door Amerika gereisd, maar voor de kortere trips zoeken we vaak een leuke bestemming in Europa uit. We houden dus vooral van roadtrips en citytrips, lang op één plek blijven is niet onze grootste hobby. Tijdens roadtrips proberen we een optimale mix te vinden tussen steden en natuur, want beide spreekt ons erg aan. We verblijven het liefst in een kleinschalige B&B of hotel en gezien onze schaarse vakantiedagen, mag dat best een beetje luxe zijn!

pim en Narelle

Hoe bereid je jezelf voor op een nieuwe reis?
We boeken onze reizen en accommodaties meestal ver van te voren. Voor ons licht autistische brein is niks zo vervelend als het niet goed kunnen voorbereiden van een reis. We zoeken daarom het liefst zo veel mogelijk uit en genieten volop van de voorpret die daar bij komt kijken! Bij een roadtrip beginnen we vaak met tientallen opties, waarna we uiteindelijk op de meest efficiënte en leukste route uitkomen.

Overnachtingen boeken we op basis van goede reviews, we hebben de weg naar het reisbureau nog niet gevonden (maar ook nooit gezocht). Bij het inpakken van onze tassen zijn geheugenkaartjes en een harde schijf, uit grote angst om foto’s kwijt te raken, onmisbaar. Voor onze roadtrips in Amerika hebben we dé perfecte reistassen gevonden, die volmaakt in de kleine kofferbak van onze favoriete Ford Mustang cabrio passen.

Pim en Narelle - AdelaarsnestPim en Narelle maken graag artistieke plaatjes van wat ze op reis tegenkomen

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst en waarom?
We vinden het leuk om artistieke plaatjes te maken van datgene wat we op reis tegenkomen. Een steegje, een mooie deur of een bijzonder detail op straat: we proberen altijd een mooie compositie te bedenken. Daarnaast vinden we het leuk, zonder dat we zelf in het middelpunt willen staan, om onszelf in een mooie omgeving te fotograferen. Onze mooiste foto’s zetten we op Instagram, met als doel om anderen te inspireren.

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?
Oei, dat is een moeilijke vraag! We hebben meerdere favorieten, maar als we écht moeten kiezen, dan kiezen we voor de foto van Pim z’n voeten in Key West, Florida. Deze foto geeft ons een optimaal vakantiegevoel en doet ons denken aan de zonnige roadtrip die we daar hebben gemaakt.

Pim en Narelle mooiste fotoPim, heerlijk relaxt in Key West, Florida

Heb je tips voor anderen om ook zulke mooie foto’s te maken?
Probeer te experimenteren met composities, het is bijvoorbeeld al leuk om eens een foto vanaf laag bij de grond te maken. Denk voordat je een foto maakt na over wát je precies wilt vastleggen: soms geeft een detailfoto veel beter de juiste sfeer weer dan het geheel. Plaats de horizon afhankelijk van wat je wilt laten zien, eens heel hoog of juist heel laag in beeld. En neem de tijd voor een foto: wacht op het juiste moment (ook al kost dat soms iets meer geduld). Ook leuk: probeer je outfit eens aan te passen aan de omgeving.

Dank je wel Pim en Narelle, voor jullie leuke bijdrage aan deze “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


5 comments

  1. Ja, wat een leuk en reizend stel 🙂 Als ik blog lees van Pim en Narelle word ik altijd héél vrolijk; verre reizen met veel mooie foto’s en leuke avonturen. 2017 wordt echt een top jaar voor ze, naar Zuid-Afrika en trouwen. Toppers!