Gabriëlle Globegirl

In the Picture: Gabriëlle

In the Picture: Gabriëlle

Geschatte leestijd: 4 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Vandaag is het de beurt aan Globegirl Gabriëlle, die vanwege haar studie Geografie het afgelopen jaar een aantal maanden in Göteborg studeerde, eerder al een rondreis door Ghana maakte en een bijzondere interesse in onze mooie aardbol heeft. In haar lessen aardrijkskunde vertelt ze enthousiast over de reizen die ze heeft gemaakt.

Wie ben je en wat voor reistype ben je?

Ik ben Gabriëlle van der Lee en ben 21 jaar oud. Op mijn website GlobeGirl deel ik mijn ervaringen en avonturen. Meestal reis ik met mijn vriend of heel ouderwets met mijn ouders en broer. Vooral de wintersport vakantie is nog steeds traditioneel met het gezin.

Ik ben absoluut geen backpacker, ik hou meer van een beetje luxe. Hoewel ik het ook geen probleem vind om af en toe in een hostel te slapen. Het liefst combineer ik het rondreizen met stedentrips. ’s Zomers maak ik meestal een grote rondreis en gedurende het jaar geniet ik van kleine uitjes naar steden in binnen- en buitenland. Het liefst reis ik met de auto, maar op bestemming vind ik fietsen en wandelen erg leuk.

Gabriëlle GlobegirlGabriëlle is een echte Globegirl, hier bezig om een prachtig stukje aarde vast te leggen

Welke reiservaring zal je altijd bijblijven?

Mijn studiereis door Ghana, februari 2016. Met mijn opleiding zijn wij drie weken gaan reizen door Ghana en hebben we de meest mooie dingen gezien. Ik was nog nooit in Afrika geweest en ook nog nooit met zo’n grote groep op reis geweest. Het heeft ons als klas erg hecht gemaakt en het zijn herinneringen die je alleen met hen kunt delen. Niemand anders weet hoe het daar was, behalve van verhalen. Dit is echt een reis geweest die mij bewust heeft gemaakt van het verschil tussen Europa en Afrika. Ik zou ook iedereen aanraden eens naar Ghana te gaan, het land heeft zoveel te bieden.

GhanaVoor haar studie reisde Gabriëlle door Ghana, een schitterend land

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen en waarom?

IJsland, dit eiland heeft echt mijn hart gestolen. Ik studeer Geografie en alles wat ik geleerd heb kun je terug zien op IJsland. Tijdens de eerste twee jaar van mijn studie gaat het vooral over de aarde en verschillende aardse processen, waaronder bijvoorbeeld geisers. Om dan bij een geiser te staan en hem daadwerkelijk te zien uitbarsten is erg gaaf. Verder vind je op IJsland natuurlijk vulkanisme, ook een onderwerp wat veel besproken is tijdens mijn studie. In IJsland zie je deze vulkanen terug en kun je ook de scheiding van de twee aardplaten zien. Toen ik in IJsland kwam stond ik daarom echt met een open mond te staren naar al het moois om mij heen. Door de prachtige kleuren worden foto’s echt vrolijk. Het mooiste is om in IJsland lekker te gaan wandelen en gewoon te kijken waar het je brengt. Ik zou dit alleen niet aanraden op een gletsjer of berg, maar in een natuurgebied kan dit makkelijk. En vergeet vooral je camera niet, want die heb je zeker nodig op IJsland.

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst en waarom?

Ik moet hier mensen op antwoorden, tot irritatie van de mensen om mij heen. Zeker op reis maak ik veel foto’s en vind ik het geweldig om mijn reisgenoten op de foto te zetten. Het liefst in combinatie met een prachtig uitzicht of een leuke bezienswaardigheid op de achtergrond. Ik heb niet echt een tactiek voor het maken van foto’s, ik kijk op het moment gewoon. Is het veel zon dan pas ik de ISO aan en dergelijke. Eerst maak ik gewoon een aantal foto’s, dan bekijk ik ze rustig op mijn schermpje en ga dan de instellingen aanpassen, wanneer nodig.

Landschappen vind ik ook geweldig om te fotografen, ik kan makkelijk een uur op de grond gaan liggen om een mooie foto te schieten van een bepaald landschap, bijvoorbeeld in IJsland.

Skógafoss IJslandIn IJsland fotografeerde Gabriëlle deze Skógafoss

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?

Bovenstaande foto van de Skógafoss in IJsland. Door het prachtige zonnetje en de reflectie in het water is deze foto echt magisch geworden vind ik. IJsland was echt een gave ervaring en ook omdat ik veel van mijn studie terug zag, zoals ik al eerder zei. Ik vind deze foto gewoon prachtig, hier kun je ook goed de mooie felle kleuren zien.

Dank je wel Gabriëlle, voor je leuke bijdrage aan deze “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


2 comments