Fardou

In the Picture: Fardou

In the Picture: Fardou

Geschatte leestijd: 4 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Dit keer is het woord aan Fardou, bij wie ik eerst geregeld even op haar site langs surfte, in de periode dat ze met haar Canadese vriend in Nieuw-Zeeland ging wonen en werken, aan het begin van hun lange reis samen. Tegenwoordig volg ik haar op instagram en merk ik dat ik wat minder op haar blog te vinden ben, maar haar verhalen blijven leuk om te lezen, vanwege de gezellige, vlotte schrijfstijl.

Wie ben je en wat voor reistype ben je?

Mijn naam is Fardou Bakker, ik ben 24 jaar en kom uit Kollum, een dorp in Friesland. Ik reis al bijna 2 jaar de wereld rond samen met mijn Canadese vriend Stuart die ik tijdens een eerdere reis door Azië heb ontmoet. Ik heb sinds anderhalf jaar een reisblog genaamd fartravels.nl, waar ik schrijf over onze wereldreis en reistips geef over bestemmingen en probeer te inspireren.

Fardou nieuw-zeelandFardou zag met vriend Stuart o.a. fantastische natuur in Nieuw-Zeeland

We zijn qua reisstijl een beetje all over te place. We proberen altijd zo veel mogelijk op ons budget te letten. Zo nemen we vaak openbaar vervoer, slapen we in hostels of homestays en kiezen we voor lokale restaurantjes. Maar zo nu en dan nemen we ook wel eens een hotelletje en kiezen we voor iets meer luxe.

Tijdens onze wereld reis hebben we tot nu toe Indonesië, Australië, Fiji, Filipijnen, Borneo, Brunei, Singapore, Maleisië, Nederland, Italië, San Marino, Ierland en Canada bezocht. In Nieuw Zeeland hebben we een working holiday gedaan waar we een roadtrip deden door het hele land, in Fiji deden we een maand vrijwilligerswerk op een klein eiland en in Azië proberen we zoveel mogelijk highlights te zien. In Canada deden we een roadtrip door de Rocky mountains en in Europa een aantal citytrips. We zijn echt van alle markten thuis.

Hoe bereid je jezelf voor op een nieuwe reis?

Wij zijn erg spontaan in het besluiten van nieuwe reizen. Zo kozen we we ervoor naar de Filipijnen te gaan na Nieuw Zeeland, gewoon omdat de vliegtickets zo goedkoop waren. Soms 2 maanden van te voren, soms 2 dagen. We boeken ook altijd alleen maar een enkele reis.

Ik doe van te voren veel research op internet. Ik lees veel blogs over de highlights en het budget en maak aan de hand daar van een soort budget plan en een route. We plannen van te voren alleen de eerste nacht en verder zoeken we per dag accommodatie. In mijn backpack zitten gewoon de basis dingen, zoals kleren, ondergoed, toiletartikelen en een snel drogende handdoek. In mijn handbagage zitten mijn cameratas, polaroid camera, notitieboekje en laptop.

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen en waarom?

Mijn favoriete bestemmingen om te fotograferen waren Nieuw Zeeland en Canada. Ik ben gek op het vastleggen van bergen, wegen, natuur, dieren en watervallen. Ruigere landschappen zijn mijn passie. Deze 2 landen zijn echt perfect daarvoor! Ik zou erg graag naar IJsland en de Faroër eilanden willen, om naar de natuur vast te leggen, het lijkt me prachtig om dit ruige landschap te fotograferen.

Fardou CanadaZonsondergang op één van Fardou’s favoriete reisbestemmingen: Canada

Wat mag zeker niet ontbreken in jouw cameratas?

In mijn camera tas vind je mijn spiegelreflex: een Canon Rebel T5i , een 50mm lens, een 75-300 lens, 18-135 mm lens, een macro en micro opdraailens. Ook zitten er een statief, schoonmaakkit, filterkit, oplader, extra batterij en extra sd kaartjes in.

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?

Mijn mooiste reisfoto verandert zo’n 6 keer per dag. Vaak vergeet ik een foto en zie ik ‘m terug en denk ik goh, die was echt wel prachtig hé? En dan mag die foto een uurtje favoriet zijn. Op dit moment is mijn favoriete foto de road foto. Deze is genomen op onze meest recente roadtrip door Canada. We reden 10 dagen door de Rockies en elke dag zat ik op en neer te springen in de auto, vol vreugde en met mijn camera in m’n hand, van al het moois voor ons. In deze foto vind ik de ‘open road’ prachtig, de enorme berg die op de achtergrond schittert en de zonnestralen over de berg. Het is gewoon zo’n indrukwekkend gezicht waar je echt even stil van wordt.

roadtrip CanadaDe favoriete foto van Fardou op dít moment: roadtrip door Canada

Dank je wel Fardou, voor je leuke bijdrage aan deze “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


10 comments

  1. Wat heerlijk, om zo spontaan te beslissen waar je heen gaat. Alhoewel ik 2 dagen van te voren zelf wel heel spannend zou vinden. 🙂 Ik kan me voorstellen dat de road foto een van Fardou haar favorieten is, het is een prachtige foto!

  2. Leuke blog! Ik volg Fardou al een tijdje op Insta. Haar Canada foto’s vind ik geweldig, het doet mij weer terugdenken aan de prachtige reizen die ik er zelf maakte. En haar Nieuw-Zeeland foto’s zetten dit land steeds hoger op mijn lijstje.

  3. Ik volg haar al op Insta. Prachtige foto’s! Canada is bij ons ook boven komen drijven als bestemming….die foto met die weg is ook erg gaaf en dan heb ik helemaal het gevoel dat ik daar heen moet!!