Erwin en Manon - Tripping around the World

In the Picture: Erwin en Manon

In the Picture: Erwin en Manon

Geschatte leestijd: 5 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Vandaag kan je kennismaken met Erwin en Manon. De foto’s die ze op www.trippingaroundtheworld.nl plaatsen vind ik prachtig. Regelmatig bezoek ik dan ook hun blog. De foto’s waarmee ze hun verhalen nog meer tot leven laten komen zijn kleurrijk en sprekend en net als bij mijn eigen foto’s zijn mensen duidelijk een favoriet onderwerp. Lees gauw verder om meer over dit reislustige stel te weten te komen.

Wie ben je en wat voor reistype ben je?

Wij zijn Erwin en Manon, al 10 jaar een stel, waarvan we 5 jaar samenwonen in een dorp net boven Groningen. Een half jaar geleden zijn we onze travelblog www.trippingaroundtheworld.nl gestart. Via onze blog willen we mensen met ons mee laten reizen door (soms sterke) verhalen te delen. Ook plaatsten we steeds vaker tips over een land; wat moet je bezoeken, wat is de ideale reisroute en hoe bespaar je kostbaar vakantiegeld.

Het is lastig te omschrijven wat voor een reistypes we zijn. Roadtrippers, stedentrippers, backpackers, slow travelers, het past allemaal in ons straatje. Een stranddag op zijn tijd vinden we heerlijk, maar een strandvakantie? Daar moeten we niet aan denken. Meestal boeken we onze tickets en eerste overnachting van te voren en verder helemaal niks. We maken een globale planning waar in de praktijk vrijwel altijd vanaf wordt geweken. Het liefst reizen we met het openbaar vervoer, de perfecte manier om een land te leren kennen en lokalen te ontmoeten! Een roadtrip maken vinden we ook heerlijk, die vrijheid die je dan hebt door je eigen autootje! We blijven altijd vrij lang in één land (4-5 weken) zodat we de tijd kunnen nemen om het land te verkennen. Overnachten hoeft voor ons zeker niet in luxe, alhoewel een westers toilet wel heel fijn is. Meestal verblijven we in guesthouses of in kleinschalige hotels.

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?

Eén echte favoriete reisfoto heb ik niet. Elke foto roept weer andere herinneringen op en elke foto vertelt haar eigen verhaal. Een foto waar ik wel heel tevreden over ben is er één die ik heb gemaakt tijdens de Perahera in Kandy (Sri Lanka). Duizenden aanhangers van het boeddhisme kwamen naar de tempel van de gouden tand, om te bidden, een bloemenoffer te brengen of om een oliekaarsje te branden zoals op de foto te zien is.

Oliekaarsje branden tijdens de Perahera in Kandy (Sri Lanka)Oliekaarsje branden tijdens de Perahera in Kandy (Sri Lanka)

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen en waarom?

Dat is absoluut Papua Nieuw Guinea. Alhoewel er zoveel bestemmingen zijn waar we nog heel graag heengaan, lijkt Papua Nieuw Guinea ons echt geweldig. Al die verschillende stammen met hun eigen tradities en culturen! In september vindt er elk jaar het Goroka festival plaats. Alle stammen van het eiland komen bijeen om het tegen elkaar op te nemen in de vorm van dans en muziek. De traditionele kleding, beschilderde gezichten, de enorme uitdossingen, Papua Nieuw Guinea lijkt ons een echte top bestemming.

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst en waarom?

Het liefst fotografeer ik (Erwin is de fotograaf van ons tweeën) de lokale inwoners van een land die met hele gewone dingen bezig zijn. Vrouwen die de was doen aan de rand van een rivier, vrouwen die theebladeren plukken in enorme theeplantages, rijstplantjes aanplanten, een sigaretje of sigaartje roken, of zoals op de foto uit Cuba hun auto aan het fixen zijn. Ook leg ik graag de religie en cultuur van een land vast. Een kaarsje dat aangestoken wordt in een kerk, een monnik die rondjes loopt om een tempel, de crematie op Bali, de toewijding van de Hindoeïsten bij het Nallur festival.

Auto repareren in CubaAuto repareren in Cuba

Hoe ga je te werk bij het maken van die foto’s?

In elk land proberen we wat woorden en zinnen te leren om zo op een leuke manier snel contact te kunnen krijgen met de locals. Op deze manier maken we dan vaak ook de foto’s, eerst een kort praatje. Mensen zetten vaak hun vriendelijke glimlach op en stoppen met hetgeen waar ze mee bezig zijn, niet ideaal voor een mooie reisfoto. Toch maak ik er dan een paar en laat ze dan zien. Daarna blijf ik nog een beetje rondhangen en maak nog een paar foto’s als het werk weer wordt hervat.

Welke reiservaring zal je altijd bijblijven?

Op Bali hebben we een crematie bijgewoond, een prachtig gekleurde stier met daarin de overledene werd door tientallen mannen vanuit het dorp naar de crematieplaats gebracht. In Iran hebben we gecouchsurfed, we sliepen op een Perzische tapijt bij een fantastische familie, we ontmoetten hun vrienden en familie. Maar een reiservaring die we echt nooit meer zullen vergeten is de toewijding die de Hindoeïsten aan hun geloof toonden tijdens het Nallur festival op Sri Lanka. Het was mooi maar ook heftig om te zien. Mannen werden via haken in hun nek, rug en benen aan een boomstam gehangen die op een tractor gemonteerd was en zweefden zo over straat.

Iets minder heftigs is te zien op de foto. De vader gaat al dansend het hele terrein van de tempel over, onder begeleiding van een band. Via haken in zijn rug zijn touwen bevestigd waar zijn zoon zo hard mogelijk aan trekt. Zowel zijn vader als moeder hebben een stalen spies door hun mond. Een indrukwekkende ervaring!

Indrukwekkende ervaring tijdens het Nallur festival op Sri Lanka

Indrukwekkende ervaring tijdens het Nallur festival op Sri Lanka

Dank je wel Erwin en Manon voor jullie leuke bijdrage aan deze “in the picture”. Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Plaats als eerste je reactie op dit artikel:

Reageer!