Daphne foto met Canon bij Grand Canyon

In the Picture: Daphne

Geschatte leestijd: 6 minuten

In the Picture, een nieuwe rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Dit keer heb ik Daphne gevraagd wat meer van zichzelf te laten zien. Daphne houdt enorm veel van het maken van roadtrips en dat doet zij nooit zonder haar camera. Ze is echt een allround fotograaf en wil graag al het moois dat ze onderweg ziet delen met de bezoekers van haar mooie blog. Benieuwd naar haar reizen en foto’s? Lees dan gauw verder!

Wie ben je en wat voor reistype ben je?

Mijn naam is Daphne de Vries, 29 jaar oud en ik reis samen met mijn vriend de wereld rond. In 2009 ging ik voor mijn studie naar Zuid Afrika en sindsdien ben ik verliefd op de wereld. Vele verre reizen volgden, Amerika, Canada, Namibië, Botswana, Costa Rica, Nicaragua en in 2013-2014 zelfs een wereldreis van 7 maanden. Ik backpackte van zuidoost Azië naar Australië en Nieuw-Zeeland, relaxte op Tahiti en Paaseiland en sloot de reis af met een klein rondje door Zuid Amerika. Een reis om nooit te vergeten! Je zou denken dat een wereldreis je reisdrang wellicht wat verminderd, maar niets is minder waar. Na de reis was het hek van de dam en kan ik geen rust meer vinden tot het volgende reisje weer geboekt staat.

Spitzkoppe NamibiëDaphne en haar vriend in Spitzkoppe, Namibië

Op reis huur ik het liefst een auto of camper in een ver oord en maak ik road trips. Voorafgaand aan de reis heb ik nog geen hele planning wat ik zal gaan doen en waar ik zal slapen. Wel heb een lijstje met highlights, maar laat ik me vooral leiden door de ervaringen onderweg en de mensen die ik ontmoet. Slapen doe ik het liefst in b&b’s of kleine hotels. Ik geniet meer van knusheid en een authentieke belevenis dan van enorme hotelketens met een all inclusieve formule.

Door mijn wereldreis ben ik gaan bloggen. Ik ben, zoals velen, begonnen met schrijven voor vrienden en familie. Eigenlijk al toen ik in Zuid Afrika was. Na de reis ben ik er dan ook mee gestopt. De reis was voorbij, dus de verhalen ook toch? Na enkele maanden begon ik het toch wel erg te missen en heb ik het weer opgepakt. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en blog ik nog steeds met veel plezier op www.livethelifeyoulove.nl

skyline ManhattanDaphne fotografeerde de skyline van Manhattan

Hoe bereid je jezelf voor op een nieuwe reis?

Voordat ik een nieuwe bestemming kies heb ik vaak verschillende opties in mijn hoofd. Ik ga een paar maanden van te voren struinen op het internet, blogs lezen en dan ineens weet ik het. Eén bestemming springt er dan uit, die voelt het best en dat gaat hem worden. Heel gek, maar zo werkt het vaak bij mij. Vaak boek ik vooraf een vlucht, de eerste paar dagen op de bestemming en een huurauto. Ik heb ook wel eens de hele reis vooraf geboekt, zoals naar Namibië en Botswana. Ik vond het lastig inschatten in hoeverre we dat op de bonnefooi konden doen en vond het eigenlijk ook wel ideaal om het te boeken bij een organisatie die gespecialiseerd is in reizen naar Afrika. Dus de manier waarop ik reis pas ik aan op de bestemming waar ik naartoe ga.

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen en waarom?
Ohhhh wat een moeilijke keuze! Van de bestemmingen die ik al bezocht heb vind ik Nieuw Zeeland echt een genot om te fotograferen. Het is daar zo prachtig. Achter elke bocht schuilt weer een nieuwe verrassing. Een nieuw uitzicht. Je raakt niet uitgekeken. Paaseiland is ook fantastisch trouwens! Het lijkt alsof je in een soort surrealistisch landschap beland bent. Een eiland zo groot als Texel. Omringd door een enorm ruige zee, scherpe rotsen, wilde paarden en daartussen staan prachtige mysterieuze Moai. En dan die zonsopkomsten en -ondergangen! Onbeschrijflijk mooi!

En als ik dan toch moet kiezen voor een droombestemming kies ik voor Tanzania. Jaarlijks migreren duizenden gnoes tussen Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania op zoek naar vers voedsel en water. Het lijkt me fantastisch om deze grote trek in dit land te zien (en vast te leggen). Als we dan toch aan het dromen zijn, het liefst vanuit een luchtballon 😉

selfdrive Namibie BotswanaDaphne houdt van de natuur in Afrika. Zij ging al eens op selfdrive door Namibië en Botswana

Welke reiservaring zal je altijd bijblijven?
In 2009 woonde ik in Zuid Afrika en nam ik deel aan een bijzonder project om kinderen die naar de Masibulele Pre-School gaan beter in kaart te brengen. Er is namelijk geen systeem om deze crèche waarin de kinderen die er komen opgenomen zijn. Mijn taak, samen met een aantal anderen is dit in kaart te brengen. Hiervoor doe ik huisbezoeken, heb ik gesprekken met grootouders, ouders, tantes en ooms van de kinderen en word ik een beetje onderdeel van de community. Mensen lieten mij tijdens dit project (letterlijk) binnen in hun leven. Een leven dat in de ogen van een westerling verre van perfect is; een golfplaten huisje van 3 bij 3, met z’n allen in één bed en vaak is de halve familie al overleden. Toch zijn velen van hun gelukkiger dan menig westerling ooit zal zijn! Een bijzondere ervaring die mij liet beseffen dat ik de kleine dingen moet waarderen en ik blij mag zijn met wat ik heb en waar ik opgegroeid ben, maar ook een ervaring die mij verliefd maakte op Afrika! Op reizen.

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?
Weer zo’n lastige vraag. In Afrika heb ik echt een aantal te gekke foto’s gemaakt van dieren en tijdens mijn road trip langs de westcoast van Amerika heb ik ook te gekke foto’s gemaakt. En in Nieuw Zeeland was trouwens ook elke foto raak. Oh en Jordanië is ook echt ontzettend fotogeniek! Hoe moet ik nou kiezen?! Het is me toch gelukt. Ik heb voor deze foto van een luipaard gekozen omdat het de eerste was die we zagen tijdens onze road trip door Namibië en Botswana en het degene was waar we het langste naar hebben zitten kijken en het moeilijkste te spotten was.

luipaard NamibieOp safari neemt Daphne zeker haar 70-300mm lens mee, daarmee maakte ze deze mooie foto van een luipaard in Namibië

Heel ver in de bosjes lag hij. Bijna niet te zien. Bijna 20 minuten staarden we in de bossen in de hoop een glimp op te vangen. Bijna hadden we besloten om door te rijden totdat hij besloot op te staan en zich in onze richting te verplaatsen. Hij liep naar links. Weer terug naar rechts waarna hij zich in een bosje vlak aan de weg een stukje voor onze auto nestelde. Heel voorzichtig draaiden we de auto om in het contact en reden stapvoets richting de luipaard in de hoop dat hij niet weg zou schieten van het geluid. Zou hij blijven liggen? Aangekomen bij het bosje keek de luipaard ons nonchalant aan. Hij gaf geen kick! Sterker nog hij draaide zich nog wat meer naar ons toe en plofte neer. We hadden gewoon perfect zicht op de luipaard. Ongeveer een uur lang staarden we geluidloos, onder heftig geklik op de Canon dat wel, naar onze gespotte vriend. Wat een bijzonder moment was dat zeg!

Dank je wel Daphne voor je leuke bijdrage aan deze “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


10 comments

  1. Wat een leuke rubriek en mooie foto’s! Er zijn ook zoveel reisbloggers om te volgen en ieder heeft weer andere delen van de wereld gezien en verschillende ervaringen. Daarom blijft het interessant om andermans ervaringen te lezen en vind ik het even belangrijk om je eigen ervaringen te delen. Een uitstekende manier om te inspireren, om inspiratie op te doen en even weg te dromen. De foto van de luipaard is echt een plaatje. Het lijkt mij zo ontzettend gaaf om een luipaard te spotten, wat een prachtig beest!