Sri Lanka visum

Sri Lanka visum – de 3 opties

leestijd: 3 minuten

Verschillende Aziatische landen staan visa on arrival toe, zo ook Sri Lanka. Toch is het verstandig om met een vooraf geregeld visum Sri Lanka te bezoeken, om je aankomst in Sri Lanka zo relaxt mogelijk te laten verlopen. Een visa on arrival houdt vaak extra wachttijd in en $5,- extra kosten voor afgifte van het visum. Dit betekent dat je een visum het beste al voor vertrek, thuis, kan regelen. Maar geen paniek: het is niet lastig om aan een Sri Lanka visum te komen. Je hebt keus uit 3 opties en voor 2 van de 3 hoef je het huis niet eens uit, je kan zelfs gewoon blijven zitten waar je zit: achter je laptop of pc.

e-visum Sri Lanka

Je Sri Lanka visum aanvragen is het makkelijkst en snelst zelf te regelen. Daarvoor ga je naar de website van ETA Sri Lanka en je volgt stap voor stap de procedure.

online visum Sri Lankaonline visum Sri Lanka aanvragen

Deze website is wel in het Engels en je hebt een creditcard nodig om je visum te betalen. Mocht je dit geen probleem vinden, dan is het invullen van de gegevens binnen een minuut of 10 gepiept en krijg je meteen een bevestiging van je aanvraag in het laatste scherm. Deze bevestiging kan je uitprinten of opslaan als PDF. Je krijgt deze bevestiging ook in je mail en binnen 72 uur daarna ontvang je het eigenlijke visumpapier, dat je dient uit te printen en meenemen naar Sri Lanka. In ons geval hadden we ons Sri Lanka visum al binnen een paar uur in de mailbox.

De kosten voor een e-visum zijn op het moment van schrijven €35,- en een pasfoto is niet nodig.

Let op! Je paspoort dient, net als bij de meeste landen waarvoor je een visum nodig hebt, minstens nog 6 maanden geldig te zijn vanaf de dag van aankomst in Sri Lanka

visumdienst inschakelen voor Sri Lanka visum

Vind je de ETA website, net als wij zelf overigens, niet zo duidelijk? Ben je er onzeker over om dit in het Engels te doen, of heb je gewoon geen creditcard? Dan is het een hele goede optie om je visum voor Sri Lanka door een tussenpersoon te laten regelen. Hier krijg je bijvoorbeeld die hulp bij het aanvragen van een ETA visum voor Sri Lanka. Zo kost het visum je iets meer, maar heb je er verder helemaal geen omkijken naar.

Je rondreis kan pas beginnen als je een Sri Lanka visum op zak hebtJe rondreis kan pas beginnen als je een Sri Lanka visum op zak hebt

Zelf naar de ambassade

Bovenstaande manieren om een Sri Lanka visum aan te vragen zijn alleen mogelijk bij een verblijf van korter dan 30 dagen. Wil je langer dan 30 dagen, maar maximaal 90 dagen, in Sri Lanka blijven? Of vind je het, om wat voor reden dan ook, prettiger om je visum persoonlijk te regelen? Dan kan je ook nog zelf naar de ambassade van Sri Lanka in Den Haag. Ga in dat geval met onderstaande spullen naar de ambassade van maandag t/m vrijdag, tussen 10 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags. Drie werkdagen later is je visum klaar en kan het op dezelfde tijden worden opgehaald.

 • Compleet ingevuld visum Sri Lanka aanvraagformulier
 • 2 recente pasfoto’s
 • Geldig paspoort met tenminste 1 ongebruikte pagina (ook nu weer minstens nog 6 maanden geldig vanaf de dag van aankomst in Sri Lanka)
 • Genoeg Euro’s om je visum Sri Lanka te betalen, momenteel €33,-.
 • een recent bankafschrift met voldoende saldo om je reis door Sri Lanka te kunnen maken
 • Een kopie van je bevestigde heen- en terugvlucht

Heb je geen zin om zelf naar de ambassade te gaan, maar wil je wel langer dan 30 dagen in Sri Lanka te blijven? Dan is het mogelijk het online visum ter plaatse te verlengen. Meer info hierover vind je op www.immigration.gov.lk

Wanneer Sri Lanka visum aanvragen?

Kies je voor de eerste methode en vraag je zelf via de ETA website je Sri Lanka visum aan, of voor de tweede methode waarbij je een visumbureau inschakelt? Dan is 3 dagen voor vertrek in principe genoeg tijd om je aanvraag te starten. Ben je een beetje een stresskip, of een controll-freak, of een beetje van beide zoals ik zelf? Neem dan wat meer tijd en vraag je visum ruim van te voren aan. Een e-visum kan tot 90 dagen voor vertrek aangevraagd worden.

Als je zelf naar de ambassade gaat om je visum aan te vragen zou ik minimaal een week voor vertrek aanhouden, aangezien je altijd pas na 3 werkdagen terug kan komen om je visum op te halen.

Indien het visum online is aangevraagd door jezelf of een tussenpersoon dien je bij aankomst in Sri Lanka een retourticket en een recent bankafschrift met voldoende saldo te kunnen laten zien.

Category: ReistipsSri LankaVerre Reizen

Tags:

Reageer!


24 comments

 1. Net naar de ambassade geweest voor een visum maar 3 maanden visum kost €78 en 3 maanden met double entry €128.
  In sommige gevallen kan je dan dus beter 2x 1 maand doen.

 2. Hallo Yvonne,heb een vraagje we komen met cruiseschip aan in Sri Lanka

  om 8.00 uur en vertrekken daar de vlg. dag om 18.00 uur,heb je dan een visum nodig? Indien ja,kan je dat ook ter plekke regelen?

  1. Volgens mij heb je inderdaad een visum nodig, maar als ik google zie ik dat je ook een gratis 2 dagen transit visum hebt. Ik neem aan dat de organisatie waar je de cruise hebt geboekt je dit ook precies kan vertellen. 🙂 Veel plezier!

 3. Ik probeer nu ook de officiële website maar bij de geboortedatum en uitgiftedatum van het paspoort worden de dag en de maand door het systeem omgedraaid, Amerikaanse schrijfwijze.
  05061970 wordt nu 06051970 vraag me af of dit problemen gaat geven?

 4. Superduidelijk overzicht. Zelf heb ik hem aangevraagd bij de officiele website en ik kreeg alleen een mailtje met hierin mijn ingevulde gegevens (duurde maar een paar uur) en dat ik toegang krijg tot Sri Lanka. Is dit alles wat ik krijg? Deze moet ik gewoon printen en meenemen en de rest wijst zich vanzelf?
  gr.
  Dave

 5. Hallo ik wil graag weten of je met een 90 dagen visum toch na 30 dagen het land uit moet? Wij willen 36 dagen blijven wat is het beste….online en daar verlengen?
  Bedankt alvast
  Gr Marianne

  1. Wij bleven zelf minder dan 30 dagen, maar als ik google zie ik dat je een 30 dagen visum gratis kan verlengen naar 90 bij aankomst. Als ik jou was zou ik daarvoor gaan. 🙂

 6. Dat gedoe met die visa ook altijd haha ;p Maar dit is een fijn en overzichtelijk artikel, hartstikke handig bij de voorbereiding dus ik ga hem zeker delen met wat mensen die naar Sri Lanka willen gaan! 🙂

 7. Fijn dat je het zo duidelijk en helder hebt uiteengezet. Toen ik naar Ghana ging moesten we naar de Ambassade in Nederland, we hebben dan 2,5 uur zitten wachten (pffff). Ik zou kiezen voor de online optie als ik naar Sri Lanka zou gaan, dit lijkt mij de fijnste optie.