Yvonne van der Laan Reisfoto's

Reisfotografie tag

leestijd: 3 minuten

Jenny, van ikreis.net bedacht de reisfotografie tag, waarbij je 5 reisfoto’s uit je collectie nader onder de loep neemt. Ik ben met niets liever bezig dan met reizen en fotograferen, dus een verzoek naar mijn hart! Sinds een paar jaar maak ik mijn foto’s met een Canon 7D en voor de snapshots heb ik er nog een Canon Ixus bij. Bij de 7D heb ik verschillende mooie lenzen, maar mijn favoriete reislenzen zijn de Canon 70-200 f4/L vanwege de fijne zoom en de Canon 24-105 f4/L, die ik met name gebruik voor portretten en straatbeelden onderweg. Dan nu snel naar waar het allemaal om draait, de 5 foto’s:

Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?

Dat is deze foto, die ik in Pushkar gemaakt heb. Vanmiddag liep ik terug naar ons guesthouse en zag ik deze vrouw bij één van de openbare waterkranen haar kruik vullen. Toen haar kruik vol was liep ze terug naar het tentenkamp een eindje verderop, waar altijd een aantal van de zigeuners blijven “hangen” na de bekende Pushkar Camel Fair in november. De laatste jaren moderniseert India in rap tempo, maar in de woestijn vindt je nog altijd traditioneel geklede mensen genoeg. Prachtig voor foto’s!

Zigeunervrouw Pushkar, IndiaMijn laatste foto: een zigeuner vrouw die water kwam halen bij de pomp in Pushkar

Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Instagram is één van die dingen waar ik ook nog mee aan de slag moet gaan, maar omdat ik liever nieuwe foto’s maak is het er gewoon nog niet van gekomen. Vast binnenkort. Uiteraard laat ik deze kans om nog een mooie foto te laten zien niet schieten en dus plaats ik een foto van mijn populairste gallery op mijn fotografiesite yvonnevanderlaan.com. Het is een foto genomen in een klein Zuludorpje in de Drakensbergen, Zuid-Afrika.

Zulu Dorpje Kwazulu Natal, Zuid-AfrikaEén van mijn populairste foto’s op mijn fotografiesite: Een Zuludorpje in Kwazulu Natal

Wat fotografeer je het liefst?

De mensen maken het land en er zijn zoveel verschillende gezichten op elke bestemming. De karakteristieke hoofden van ouderen fotografeer ik het liefst, maar kinderen zijn ook altijd leuk, vooral vanwege hun enthousiasme om op de foto te gaan. Mensen aan het werk zijn altijd super om een beeld te krijgen van wat er allemaal gebeurt in een land. Veel beroepen in ontwikkelingslanden zijn er bij ons helemaal niet. Deze foto maakte ik in de buurt van Khajuraho. Deze vrouw liep in de laatste zonnestralen met haar verzamelde brandhout naar haar huisje, om daar eten te gaan koken.

Mensen Foto IndiaHet allerliefst fotografeer ik mensen

Op welke foto ben je het meest trots?

Iedere reis is er voor mij wel één foto die eruit springt. Behalve als we in India zijn geweest, dan kom ik thuis met wel meer dan 10 foto’s die ik allemaal super vindt. Stoffige landschappen, oude gebouwen of met mooie mensen erop. Deze vind ik heel gaaf vanwege z’n kleur. Hij hangt boven onze eetkamertafel, om wat extra kleur aan ons interieur te geven.

Kleurrijk IndiaEén van de foto’s die ik een afdruk waard vond: wederom een India-foto

Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Deze foto is gemaakt in Naryn, een plaats in het Oosten van Kyrgyzstan. Onze jongste dochter heeft haar tweede naam aan deze plaats te danken. Een droom over deze plek vertelde mij ooit dat we 2 kinderen zouden krijgen. Het stond dus al lang vast dat onze tweede zo zou gaan heten. Ik ben benieuwd of ze er zelf ooit naartoe zal gaan. En of wij er ooit terug zullen gaan. Als het aan mij ligt wel!

Naryn, KyrgyzstanEen foto uit Naryn, waarnaar onze jongste dochter vernoemd is

Neem jij de reisfotografie tag over?

Regelmatig kom ik geweldig mooie foto’s tegen van andere fotografen. Van het kijken naar foto’s van anderen leer ik zelf ook weer. Iedereen kijkt anders en maakt daarom verschillende plaatjes. Ik ben erg benieuwd naar de 5 foto’s van:

Carolien van Dreamtheworld
Kelly van Dutchieontheroad
Anita van Reisvlinder
Jempi van Travelboulevard
Denise van Inhetvliegtuig

Category: FotografiePersoonlijk

Tags:

Reageer!


8 comments

  1. Mooie foto’s! Ik vind de laatste foto erg mooi, maar dat is waarschijnlijk omdat ik zelf meer van het landschappen fotograferen ben. 😉

    1. Ieders foto’s zijn uniek en bijzonder Anita! Jouw rode olifanten vind ik geweldig! Dank je wel voor het invullen.

  2. Leuk dat je de tag hebt overgenomen! Mooie foto’s van India.

    Het verbaast me niets dat ook jij graag mensen fotografeert 😉 Ik hoop komende week weer een mooie serie portretten te maken.