Marokko met peuter en kleuter

Reisfilm Marokko met peuter en kleuter

leestijd: 1 minuten

Onze roadtrip door Marokko met peuter en kleuter begon in Agadir, op de laatste dag van het jaar. Op 1 januari reisden we door de anti Atlas naar Tafraoute, waar we een dagtocht naar Aït Mansour en omgeving maakten. Daarna gingen we verder naar Amtoudi, om de prachtige oase, de bronnen en de hooggelegen agadir (versterkte graanopslag) te bekijken. In Sidi Ifni hadden we een relaxte tijd aan het strand, vanwaar we de kamelenmarkt van Guelmim bezochten en een paar heerlijke wandelingen over Legzira Beach maakten.

Op zich niet persé een heel kindvriendelijke rondreis, maar met een aantal aktiviteiten die door onze kids enorm gewaardeerd werden, zoals je in deze reisfilm Marokko met peuter en kleuter kan zien:

Category: KidsMarokkoRondreizenVerre Reizen

Tags:

Reageer!


18 comments

 1. Leuk om jouw blog te lezen. In 2011 zijn wij met zijn tweeën met een backpack door Marokko gereisd (Fez-Merzouga-Tinghir/Todrakloof-Marrakesh-Agadir). Het was een prachtige reis, deze meivakantie gaan we daarom terug met onze ondernemende peuter van 2,5 met een huurauto en geboekte accomodaties om een ander deel van Marokko te bezoeken (Marrakesh-Essaouira-Tafraoute-Ait Benhouddo-Marrakesh). Hebben jullie tips voor het rijden met eigen vervoer (bijv. bijzondere verkeersregels?) of voor het reizen met jonge kinderen specifiek in Marokko? (Do’s/dont’s).

  1. Wat leuk om te horen! Ook wij gingen de eerste keer zonder kinderen en straks in oktober alweer voor de 2de keer MET kinderen. Mooie route gaan jullie ook weer doen dit keer. Als je de Marokko blogs leest zal je lezen dat het bij ons is voorgekomen dat op een afgelegen weg iemand de weg op stapte om ons tot stoppen te dwingen. Dat is iets om in je achterhoofd te houden. Het is 1 keer voorgekomen en vast geen dagelijkse aangelegenheid, maar misschien iets waar je vooraf over wilt nadenken, zeker met peuter op de achterbank. Marrakesh was druk om uit en in te rijden, maar voor ons te doen. En de verkeersregels.. go with the flow. 🙂 Verder geen dingen die specifiek zijn voor reizen met jonge kinderen daar.. alles was verkrijgbaar en de mensen erg lief tegen onze meiden. Veel plezier alvast!

 2. Wat een leuk filmpje! Mooie beelden en goed gemonteerd! Leuk liedje ook 🙂 Hihi en ze zit helemaal te stralen op die ezel, en daarna de schaapjes aaien. Erg schattig! Met welke camera film je? En welke software gebruik je om het te bewerken?

  1. Na het monteren vond ik het liedje zelf heel even wat minder, maar ik kan ‘m weer horen inmiddels. 🙂 Ja, die dieren dat is hier altijd een hit! Ik film TE veel met mijn compact camera en soms met mijn Canon 7D… zou ik echt meer moeten doen, want de kwaliteit is veel beter. Monteren doe ik met MovieMaker.

 3. Wow! Dit zou ook echt iets voor ons meisje zijn, die is wel gewend aan rondreizen en ‘stoere’ dingen doen. En natuurlijk heerlijk geitjes/schaapjes aaien op de markt.
  Tijdens lange ritten is bij ons ‘Beestje raden’ favoriet. Simpel: de een neemt een dier in gedachten, de ander(en) moeten middels gerichte vragen erachter zien te komen wel beest het is.

  1. Klinkt als een leuk spelletje om volgende reis te doen dat dieren raden.. voor de jongste nog wat lastig (die zit nog in: “ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is een groene boom”), maar voor de oudste zeker leuk. In Marokko deed ik met haar welk woord zeg ik in stukjes en mede daardoor kan ze inmiddels lezen. 🙂

 4. Prachtig land en zoals Kohnstamm al zei, kinderen moeten gewoon een beetje meehobbelen, dan komt het wel goed. Wij doen eigenlijk zelden kindvriendelijke’ activiteiten op onze reizen. Toch zijn ze happy, ik geloof niet dat onze kinderen blijer zouden worden van een strand/hotel/zwembad vakantie. Vorig jaar met kerst hebben we een vijfdaagse wandeltocht door de Marokkaanse Sahara gemaakt, was echt fantastisch.

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens! Zo’n wandeltocht lijkt me ook super als de kinderen net wat groter zijn en allebei zelf goed kunnen lopen. Gaan we vast ooit een keer doen, want we willen allemaal wel meer Marokko zien!

 5. Wat een fijne film, Marokko en je kids. Het laat zien dat je naar veel bestemmingen kan met kids; soms moet je creatief en out-of-the-box denken maar kinderen vermaken zich meestal prima 🙂

  1. Inderdaad, voor kinderen is er al snel wat leuks. En die momenten dat het minder leuk is, zoals een langere dag in de auto, moet je het zelf leuk maken. Zo hadden wij een dag: wie het eerst 3 verschillende dieren heeft gezien krijgt een snoepje. 😉

 6. Kinderen vermaken zich altijd met de kleinste dingen. Heerlijk om te zien en zo inspirerend. Wat dat betreft is vrijwel alles geschikt voor kinderen. Ik denk dat het meer afhangt van hoe je er zelf in staat als ouder. Marokko staat zeker nog op mijn verlanglijstje om naar toe te gaan. Ik heb het tot nu toe telkens uitgesteld of er kwam een andere (verdere) reisbestemming voor in de plaats.

  1. Inderdaad, eigenlijk is alles geschikt voor kinderen, tenzij het heel hoog is, of een heel extreem klimaat kent… wij twijfelden vooraf aan Marokko, maar dat is echt nergens voor nodig. Jullie het lekker gehad in Thailand?

 7. Geweldig Yvonne, wat een leuk filmpje. Prachtig die natuur en het lijkt alsof jullie de weg helemaal voor jullie zelf hebben! Leuk om te zien hoe jullie kinderen met lokale kinderen spelen. Lijkt mij dat ze veel bekijks hebben met die blonde koppies! Wat een geluksvogels die 2, zoveel van de wereld te zien!

  1. Ja, dat hadden we ook! Er was amper iemand. Heel sneu ook, want toeristen mijden Marokko en in 1 accommodatie hadden ze al 3 maanden geen toeristen meer gehad. Het viel mee hoeveel bekijks ze hadden in Marokko, de mensen uiten dit ook niet zo daar. En kinderen die zien het verschil volgens mij niet eens, die spelen gewoon. 🙂