Over Yvonne van der Laan

Yvonne van der Laan met gezin op reisWelkom op YvonnevanderLaan.nl
Leuk dat je mijn site gevonden hebt! Reizen en fotograferen zijn mijn passie en het liefst combineer ik deze twee. Dat doe ik vanaf 2001 samen met Peter. Sinds 2012 vergezelt Vera ons als we op pad gaan en in 2014 kwam Rosalie ons team versterken. Tijdens onze reizen doen we een combinatie van dingen die we leuk vinden, variërend van bijzondere plekken of mensen fotograferen tot dieren aaien en paardrijden, van schommelen in de speeltuin tot bochtjes nemen op een mooi bergweggetje. Onze bestemmingen liggen vaak net buiten de gebaande paden en zijn soms wat avontuurlijk voor gezinnen. Hoop je hier iets te lezen over all inclusive vakanties in Turkije, skiën in Frankrijk, feesten op Ibiza of vijf-sterren cruises, dan moet ik je helaas teleurstellen. Klik in dat geval gauw verder.

Reizen

Mijn nieuwsgierigheid naar andere culturen is de reden van menige reis geweest en zodra de reisgids het over “minorities” heeft ben ik meteen enthousiast. De meest bijzondere reiservaringen zijn voor mij dan ook op een motortje door de Laotiaanse bergen manoeuvreren over onverharde en nauwelijks begaanbare zandpaadjes naar dat dorpje waar nog geen elektriciteit is, of achterin een Filipijnse jeepney over een rotsachtig paadje het enige dorpje proberen te vinden waar het wel mogelijk is om als buitenstaander een bepaalde ceremonie bij te wonen.

Ook dichter bij huis valt er genoeg te ontdekken. De sfeer proeven uit de tijd van het ijzeren gordijn in de Patarei gevangenis van Tallinn bijvoorbeeld, of de ruige natuur van Noorwegen, met zijn fjorden en watervallen. Op amper vier uurtjes vliegen van huis stap je in Marokko een compleet andere wereld binnen.

Yvonne van der Laan met kids op reis

Gezin

Sinds we kinderen hebben gekregen zijn we niet minder gaan reizen. Wel anders. We kiezen vaker voor luxer vervoer zoals een taxi of we nemen een trein, zodat de kinderen bewegingsruimte hebben. Ook hebben we tegenwoordig een voorkeur voor appartementen met voldoende gelegenheid om te slapen zonder dat we last van elkaar of zonder dat anderen last van ons hebben. Extreem hoge gebieden, zoals Ladakh in Noord India, laten we even links liggen, maar verder zijn er weinig plekken waar we nu niet heen zouden gaan en vroeger wel.

Reisverhalen en reisfoto’s

Yvonne van der Laan met gezin op reis
Al sinds 2002, lang voordat het woord bloggen was uitgevonden, houd ik een website bij met reisverhalen en reisfoto’s. In de zomer van 2015 zijn alle verhalen en foto’s echter op dit blog gekomen. Over reizen raak ik nooit uitgepraat, dus de verzameling reisinspiratie zal stukje bij beetje verder groeien.

Tips, vragen of opmerkingen?
info@yvonnevanderlaan.nl