Over Yvonne van der Laan

Yvonne van der LaanWelkom op YvonnevanderLaan.nl
Leuk dat je mijn site gevonden hebt! Als je meer wilt lezen over reizen in Europa of verder weg in Azië, Afrika of Zuid Amerika ben je hier aan het juiste adres. Reizen en fotograferen zijn mijn passie en het liefst combineer ik deze twee. Dat doe ik sinds 2001 samen met Peter. Sinds 2012 vergezelt Vera ons als we op pad gaan en vanaf 2014 is Rosalie ook van de partij. Tijdens onze reizen doen we een combinatie van dingen die we leuk vinden, variërend van bijzondere plekken of mensen fotograferen tot schommelen en klimmen in de speeltuin tot bochtjes nemen op een mooi bergweggetje. Hoop je hier iets te lezen over all inclusive vakanties in Turkije, skiën in Frankrijk, feesten op Ibiza of vijf-sterren cruises, dan moet ik je helaas teleurstellen. Klik in dat geval gauw verder.

Reizen

Mijn nieuwsgierigheid naar andere culturen is de reden van menige reis geweest en zodra de reisgids het over “minorities” heeft ben ik meteen enthousiast. De meest bijzondere reiservaringen zijn voor mij dan ook op een motortje door de Laotiaanse bergen manoeuvreren over onverharde en nauwelijks begaanbare zandpaadjes naar dat dorpje waar nog geen elektriciteit is, of achterin een Filipijnse jeepney over een rotsachtig paadje het enige dorpje proberen te vinden waar het wel mogelijk is om als buitenstaander een bepaalde ceremonie bij te wonen.

Ook dichter bij huis valt er genoeg te ontdekken. De sfeer proeven uit de tijd van het ijzeren gordijn in de Patarei gevangenis van Tallinn bijvoorbeeld, of de ruige natuur van Noorwegen, met zijn fjorden en watervallen. Op amper vier uurtjes vliegen van huis stap je in Marokko een compleet andere wereld binnen.

Yvonne van der Laan

Gezin

Sinds we kinderen hebben gekregen zijn we niet minder gaan reizen. Wel anders. We kiezen vaker voor luxer vervoer zoals een taxi of we nemen een trein, zodat de kinderen bewegingsruimte hebben. Ook hebben we tegenwoordig een voorkeur voor appartementen met voldoende gelegenheid om te slapen zonder dat we last van elkaar of zonder dat anderen last van ons hebben. Extreem hoge gebieden, zoals Ladakh in Noord India, laten we even links liggen, maar verder zijn er weinig plekken waar we nu niet heen zouden gaan en vroeger wel.

Reisverhalen en reisfoto’s

Yvonne van der Laan
Al sinds 2002, lang voordat het woord bloggen was uitgevonden, houd ik een website bij met reisverhalen en reisfoto’s. In de zomer van 2015 zijn de foto’s echter op een aparte site gekomen: yvonnevanderlaan.com. Alles wat ik te vertellen heb komt vanaf nu op dit blog. Over reizen raak ik nooit uitgepraat, dus langzaam maar zeker zal er hier een steeds grotere verzameling reisinfo ontstaan. Ik houd je op de hoogte over uiteenlopende bestemmingen, van citytrips binnen of buiten Europa tot rondreizen door Zuid-Afrika of India, van korte uitjes in ons prachtige Nederland tot lange reizen door meerdere landen in Azië of Zuid-Amerika.

Tips, vragen of opmerkingen?
info@yvonnevanderlaan.nl