Reisfoto's Yvonne van der Laan

Mijn 10 mooiste Reisfoto’s van 2015

leestijd: 2 minuten

Geen jaaroverzicht van mij, ik ben nou eenmaal niet zo van de jaaroverzichten. Mijn 10 mooiste reisfoto’s van 2015 geven je toch een indruk van wat ik dit jaar allemaal deed. En misschien kunnen ze een inspiratiebron zijn voor jouw reizen voor 2016, of de verdere toekomst.

Kruger park Zuid-Afrika

#1 Een zebra in het late namiddaglicht in Kruger park, Zuid-Afrika. Wat hebben we ongelooflijk veel wild gezien in Kruger Park. Dit was ongetwijfeld één van de hoogtepunten van onze reis van afgelopen zomer door Zuid-Afrika.

Patarei Prison Tallinn

#2 In de Patarei gevangenis aan de buitenrand van de wijk Kalamaja in Tallinn werden tijdens de Russische bezetting de meest vreselijke dingen gedaan met o.a. politieke gevangen. De spooky verzameling kille cellen van Patarei Prison in Tallinn kan tegenwoordig bezocht worden, individueel van mei tot september, of op afspraak in de wintermaanden. In één van de cellen maakte ik afgelopen mei deze foto.

paardenmarkt Elst

#3 Iedere eerste maandag van september vindt in Elst de jaarlijkse paardenmarkt plaats. Dit gebeurt al zo’n 750 jaar en trekt paardenhandelaren uit heel Europa aan. Het is dan ook één van de grootste paardenmarkten en ik vond het afgelopen september eindelijk tijd om er eens een kijkje te nemen.

Pushkar India

#4 Een oude man zit op een stoepje voor een afbladderende poort in Pushkar, India. Dit soort fotogenieke mensen en ook de fotogenieke poorten zijn er zoveel in Pushkar dat je aan één geheugenkaartje eigenlijk niet genoeg hebt. In december maakte ik er weer honderden foto’s, waar er ongetwijfeld nog wel wat van zullen langskomen hier. 🙂

Tallinn vanaf Toompea

#5 Vanaf Toompea Hill heb je een super uitzicht over de sprookjesachtige binnenstad van Tallinn. Wij waren aangenaam verrast door Tallinn, het was alsof we hier begin mei een andere wereld binnenstapten.

bollenvelden Zuid-Holland

#6 Een eigenwijze bloem op de bollenvelden in Noord-Holland, tijdens ons weekend Schoorl in het vroege voorjaar. Wat een stralend weer was het en wat een prachtig gebied.

Zuludorpje Saint Lucia, Zuid-Afrika

#7 Overal in Zuid-Afrika vind je cultural villages, waar je de cultuur van de verschillende volkeren kunt zien in de vorm van dans, kleding en de manier van huizen bouwen. Deze dansende Zulu’s in de buurt van Saint Lucia, waren de beste dansers die we in Zuid-Afrika zagen afgelopen zomer.

world living statues Arnhem

#8 In Arnhem vindt ieder jaar het World Living Statues festival plaats. Ik maakte er afgelopen september dit portret van 2 van de winnaars van het World Living Statues festival van 2014.

Nationaal Park de Wieden

#9 Het nationaal park de Wieden ligt vlakbij nationaal park de Weerribben. Hier kun je uren wandelen door geweldig mooie natuur, met overal om je heen water en boven je eindeloze wolkenhemels. Wij maakten hier in september een korte wandeling over het vlonderpad, waarbij we al het moois van nationaal park De Wieden in een notendop zagen.

Dom van Münster

#10 Voor wie, net als wij, in de herfst naar Münster komt, maar minder geluk heeft met het weer, is er genoeg binnen te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld de grote Domkerk van binnen bekijken. Een koster of acoliet blaast hier net de kaarsen uit in de beroemde Dom van Münster.

Category: FotografiePersoonlijk

Tags:

Reageer!


17 comments

  1. Wat een leuk idee om op die manier je jaar samen te vatten! Prachtige foto’s ook trouwens! Vooral die van die oude man en de priester zijn mijn favoriet. Zelf maak ik bijna nooit foto’s van mensen in het buitenland, gewoon omdat ik dat ergens niet durf maar juist de eigen bevolking geeft een goed beeld van een bepaalde streek.

  2. Een heel mooi jaar, wat is die zebra toch prachtig: net op het goeie moment je foto genomen! Dankjewel trouwens om me kennis te laten maken met je site, ik vind ‘m echt zalig haha.

  3. Soms zeggen foto’s meer dan duizend woorden, deze foto’s spreken voor zichzelf. De foto van een de gevangenis in Tallinn met de schoenen nog op het bed..wow…Wat een prachtige overzicht van de mooiste foto’s die je in 2015 hebt gemaakt.