magisch Marrakesh in foto's

Magisch Marrakesh in foto’s

Geschatte leestijd: 2 minuten

Marrakesh is sprookjesachtig mooi. Kleurrijke mozaïeken, gedetailleerd uitgehouwen stenen gevels, lang geleden gemaakt met niks meer dan een beitel, een wirwar van straatjes en steegjes in de souks, met daar bovenuit de minaretten van eeuwenoude moskeeën, die nog altijd in gebruik zijn. Uren kun je hier ronddwalen, zonder je te vervelen, terwijl je camera overuren maakt. Op elke straathoek is er weer wat te zien of te beleven, dus zorg voor genoeg ruimte op je geheugenkaart. Hier een impressie in foto’s van Marrakesh:

Medressa Ben Youssef

Zonder twijfel voor mij het meest indrukwekkende gebouw van Marrakesh: De Ben Yousef Medressa. Het kost enige moeite deze koranschool te vinden in de wirwar van straatjes in het oude centrum, maar de moeite van het zoeken wordt dubbel en dwars beloond. Wat een schitterend gebouw, met veel uit steen gehouwen muren en pilaren en fantastisch houtsnijwerk.

Medressa Ben Youssef MarrakeshMedressa Ben Youssef in het oude centrum van Marrakesh

Bahia Palace

Ook het Bahia Paleis is prachtig, maar op een andere, enigszins vervallen manier. De houten plafonds en het schilder- en stucwerk zijn mooi en ruime tijd vergapen we ons aan de kleuren die onder de afbladderende verf doorschijnen.

Bahia Palace MarrakeshOok Bahia Palace is een aanrader

De nauwe, autovrije straatjes van de medina van Marrakesh

De medina is een aaneenschakeling van nauwe straatjes en steegjes en auto’s kunnen hier niet komen. Wel zie je mannetjes met steekwagentjes af en aan lopen en op de wat bredere stukken komt paard- en wagen nieuwe koopwaar brengen. Verwacht niet ongestoord door de medina te kunnen wandelen, want je zult hier geregeld aanspraak hebben van kooplui die hun waren aan de man proberen te brengen.

souks MarrakeshDe souks van Marrakesh zijn niet voor niks wereldberoemd

Kleurrijke koopwaar in de bazaars

De bazaars zijn een kleurrijk feest voor de ogen en dus ook de camera. Alleen hiermee zou je makkelijk al een geheugenkaartje kunnen vullen.

bazaar MarrakeshOp de bazar is werkelijk alles te koop

Marrakesh museum

Op een steenworp afstand van de Medressa Ben Yousef vind je het Marrakesh museum. Niet hetgeen tentoongesteld wordt trok bij ons de meeste aandacht, maar het gebouw zelf, met zijn schitterende vloeren en muren.

Marrakesh museumHet Marrakesh museum zit in een bizar mooi gebouw

De mensen van Marrakesh

Zoals in elke wereldstad kom je ook hier de meest uiteenlopende mensen tegen. Van heel modern tot nog bijzonder traditioneel gekleed. Die laatsten vinden wij dan weer het meest interessant, omdat ze zo heerlijk fotogeniek zijn.

mensen in MarrakeshNaast moderne mensen zie je ook veel traditioneel geklede mensen

Je ziet het, je kunt makkelijk een paar dagen in Marrakesh doorbrengen om te fotograferen, te shoppen of gewoon rond te dwalen. Wat was jouw hoogtepunt in deze kleurrijke stad?

Category: FotografieMarokkoStedentrips

Tags:

Reageer!


6 comments

  1. Ik was jaren geleden in Marrakesh op een dagtour vanuit Agadir (Zo’n weekje zon waar je meer wilt doen dan alleen aan het strand liggen) . Natuurlijk was dat veel te kort en ik was niet zo veel gewend omdat we altijd in Europa kampeerden, dus de indruk was best heftig. Ik was onder de indruk van Marokko en wil er graag nog een keer terug maar dan lekker 100 % zelf. Door jouw mooie foto’s krijg ik weer helemaal zin!