Liebster Award Yvonne van der Laan

Liebster Award

Liebster Award

Geschatte leestijd: 7 minuten

De Liebster ‘award’, één van de manieren binnen het bloggiversum om, liefst startende, bloggers te laten weten dat je hun blog leuk vindt. Je beantwoordt 11 vragen, om vervolgens weer 11 vragen te bedenken voor 5 andere bloggers. Op die manier leert iedereen elkaar wat beter kennen.

Het is alweer een paar weken geleden dat ik van Annemarie van Ishetnogver.nl bericht ontving dat zij mij en 4 anderen had genomineerd voor de Liebster Award. Annemaries eigen blog trok een tijdje terug mijn aandacht met haar onwijs grappige verhaal “Reizen met kinderen is heus niet altijd feest”. Zo herkenbaar voor iedereen die wel eens op reis is geweest met kids.

met het gezin op reisMet het gezin op reis

De volgende vragen mocht ik van Annemarie beantwoorden:

1) Waar komt je passie voor reizen vandaan?
Als kind was ik altijd al nieuwsgierig naar andere landen en culturen. Later wilde ik ontdekkingsreiziger worden en al heel jong zei ik tegen iedereen dat ik ooit een wereldreis ging maken. Dat is gelukt. Op mijn 30ste vertrok ik samen met Peter voor anderhalf jaar naar Azië en het Midden-Oosten. De hele wereld hebben we (nog) niet gezien, daarvoor houden we te veel van rustig reizen, alles in ons opnemen en een land echt leren kennen. We zijn niet van die “afstrepers” die zoveel mogelijk highlights en landen gezien willen hebben. Ik heb dan ook geen idee hoeveel landen we inmiddels bezocht hebben.

2) Wanneer ben je met je blog begonnen en waarom?
Sinds 2002 heb ik een reiswebsite, maar die is, ondanks zijn nieuwe jasje uit 2007, niet meer van deze tijd. Ik wilde graag meer interactie en een meer levendige site en ben daarom, naast een fotoportfolio op http://yvonnevanderlaan.com, dit blog gestart in juli 2015

3) Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?
Daar heb je meteen het punt waarom deze Liebster Award een paar weken is blijven “liggen”, voordat ik er nu eindelijk aan toe kom om ermee aan de slag te gaan. Ik hou me met nogal veel bezig en 24 uur in een dag is gewoon altijd te weinig voor mij. De afgelopen weken werd mijn vrije tijd, behalve door met onze 2 kids bezig zijn, voornamelijk opgeslokt door het India-project, dat ik heb georganiseerd op mijn werk. 6 Weken lang werkten we in alle groepen op onze basisschool over India en zamelden we geld in voor een straatkinderenproject. Vorige week vrijdag sloten we af met een Indiase markt, waarvoor ik spelletjes, workshops, hapjes, drankjes en de verkoop van producten had geregeld. De markt was een enorm succes, maar wat was ik gesloopt toen het afgelopen was. Gelukkig kan ik over een paar weken dan wel weer een heleboel kinderen blij gaan maken met de kans om aan een schoolopleiding te gaan beginnen in India. En daar heb je dan meteen mijn nieuwe tijdvreter voor de komende weken: een reis naar India met 2 jonge kinderen voorbereiden.

India met KinderenAl 2 keer gingen we met onze kinderen naar India

4) Wat is jouw favoriete land en waarom?
Nou verwachten veel mensen vast dat ik hier India ga antwoorden, maar… er zijn gewoon te veel landen die ik mooi vind en ik zou nooit een keuze kunnen maken. Ik hou erg van landen met een authentieke sfeer, waar de eigen cultuur nog belangrijk is. Dit vind je bijvoorbeeld in Kyrgyzstan, waar de nomaden nog met hun vee van grasland naar grasland trekken, maar ook in Myanmar, een land dat jaren lang afgesloten is geweest van de buitenwereld en langzaam opent. Ik hoop maar dat daarmee de prachtige cultuur en de eeuwenoude bomen die het land zo mooi maken niet zullen verdwijnen. Ook dichterbij huis zijn landen waar ik me om bovenstaande reden helemaal thuis voelde, zoals in Estland. Ook in Roemenië, een land dat ik graag nog wil bezoeken, verwacht ik een geweldig ongerept landschap en mensen die nog leven zoals 50 jaar geleden in grote delen van Europa.

5) Als je nu een paar dagen op stedentrip mocht gaan, welke stad zou je dan kiezen?
Barcelona! Die stad blijft me steeds weer trekken. Fantastisch al die bouwwerken van Gaudi. Hoewel een nieuwe bestemming me ook wel wat lijkt. Een vriendin kwam onlangs helemaal enthousiast terug van Valencia. Ook Sevilla en Lissabon staan hoog op het wensenlijstje… het gaat dus geheid het Iberisch schiereiland worden zeer binnenkort. 🙂

Gaudi BarcelonaBarcelona, mijn favoriete stad

6) Welke reis of bestemming heeft de meeste indruk op je gemaakt?
Nou vooruit dan: India. De contrasten, de prachtige, oude gebouwen, meestal in enigszins vergane staat, de mensen die ondanks alles altijd positief en vriendelijk blijven en de totale explosie aan kleur, geur en geluid. Al deze dingen kunnen behoorlijk overweldigend zijn en we hebben het dan ook nooit langer dan 2 maanden achter elkaar volgehouden. Na een tijdje hebben we altijd even nodig om India te “verwerken”, maar zodra we het land verlaten hebben missen we het alweer.

7) Als je buiten Nederland zou moeten wonen, welk land kies je dan en waarom juist dat land?
Thailand. Vanwege het prettige klimaat, overal heerlijke hapjes op straat, de vriendelijke bevolking, de afwisseling van het land, waar volgens mij wel voor 10 jaar voldoende dingen te zien zijn en omdat je daar volgens mij als Westerling redelijk makkelijk wordt geaccepteerd. O ja, en natuurlijk die honden met naar verhouding veel te korte pootjes, die ze dan ook nog een t-shirt aantrekken.

ThailandHet lijkt me heerlijk om in Thailand te wonen

8) Wat is het vieste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis?
Het was niet zozeer vies, maar in China kregen we een keer een gerecht dat we gewoon niet konden eten. We hadden zomaar wat aangewezen op de menukaart, waarvan we dachten te weten wat het was. Niet dus. We hebben altijd alles geprobeerd, maar dit was een soort van prutje met voornamelijk stukken bot erin. De Chinezen houden ervan om op botjes te knagen en wij hebben altijd alles geprobeerd, maar dit ging ons te ver. Wij hebben toen dat gerecht betaald en zijn ergens anders gaan eten.

9) Wat kun je absoluut niet missen als je op reis bent?
Mijn gezin. Daarom gaan ze ook altijd mee. Waar ik ga daar gaan we met z’n vieren. Gelukkig vinden zij dat geen enkel probleem.

10) Wat is jouw mooiste reisfoto?
Ik heb niet echt 1 favoriete foto, maar vind mensenfoto’s altijd interessant, omdat die sfeer en straatbeeld wel heel erg bepalen. dit is één van de vele mensenfoto’s die ik maakte de afgelopen jaren. Aan een landweggetje in Maddhya Pradesh, India, liepen vrouwen terug naar huis met het hout dat ze gesprokkeld hadden om hun avondeten op te koken.
Madhya Pradesh lokale bewonersEén van mijn favoriete foto’s uit Maddhya Pradesh, India

11) Welke reizen staan er voor komend jaar op jouw planning?
Over een paar weken vertrekken we dus voor een maand naar India, om daar te werken met de straatkinderen van Rajasthan en om weer een klein stukje van dit enorme land te zien tijdens de Kerstperiode, als de scholen dicht zijn. We gaan onder andere slapen in een oud fort, heel benieuwd wat we allemaal weer gaan meemaken. Komende zomer gaan we een rondreis maken door Sri Lanka en we zouden het leuk vinden om ergens tussendoor nog een nieuwe stad of streek in Europa te gaan verkennen. Ideeën genoeg, nu nog een keuze maken.

En dan is het nu tijd om het stokje door te geven. Dat doe ik aan:
Nanouk van http://nanoukvangennip.nl
Eric van https://reisrelaas.nl
Marieke van http://www.digitalnomad.nl
Martien en Deborah van http://www.blijvanreizen.nl
Yvon en Laura van http://travelvibe.nl

Als jullie het leuk vinden mogen jullie de volgende 11 vragen beantwoorden:
1. Hoe lang blog je al?
2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
3. Als je jouw blog in 1 zin moet samenvatten wat zeg je dan?
4. Wat maakt jouw blog anders ten opzichte van andere bloggers?
5. Hoe ziet jouw droomreis eruit, budget onbeperkt?
6. Wat is jouw levensmotto?
7. Wat is jouw ultieme geluksmoment op reis?
8. Welke reis of reiservaring ervaring heeft op jou de meeste indruk gemaakt?
9. Wat doe je over 5 jaar?
10. Wat is je mooiste reisfoto?
11. Waar vier jij oud en nieuw 2015/2016?

Veel plezier!

Category: Persoonlijk

Tags:

Reageer!


5 comments

  1. Een maand weg met kerst, hoe doe je dat? Wel heel erg gaaf dat het kan! Ik ben benieuwd naar je nieuwe verhalen en ervaringen in India.

    Ik houd ook veel van foto’s van mensen. Vandaar de mooiste uitgezocht uit Nepal, die ergens volgende week op m’n site verschijnen. Eerst Boekarest 🙂