kosten Sri Lanka rondreis

kosten Sri Lanka rondreis

kosten Sri Lanka rondreis

Geschatte leestijd: 8 minuten

Afgelopen zomer maakten wij een rondreis door Sri Lanka in 4 weken. Het land is de laatste jaren flink duurder geworden en niet meer zo’n budget bestemming als het lange tijd geweest is, maar wat kost Sri Lanka nou echt? Ik zet het hier al onze kosten in Sri Lanka voor je op een rijtje, met een toelichting wat betreft vlucht, accommodatie, vervoer, eten en uitstapjes/entrees.

kosten Sri Lanka afhankelijk van type reiziger

Sri Lanka heeft voor elk type reiziger wat wils. In één van de backpackershostels in Mirissa of Arugam Bay slaap je al voor 6 euro in een eigen kamer, vlakbij het strand. Met 2 personen. In de omgeving van Trincomalee vind je echter ook resorts waar je het met 300 euro per kamer niet redt. Dit zelfde verschil tref je ook aan in restaurantjes en wat betreft vervoer kan je kiezen voor basic en lokaal tot een eigen auto met privéchauffeur. Je kunt je reis door Sri Lanka dus eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt.

kosten Sri Lanka rondreisSri Lanka heeft voor elk type wat wils, zowel qua budget als bezienswaardigheden

Onze eigen kosten Sri Lanka: backpacker-plus

Het echte backpacken, dus slapen op slaapzalen en gedeeld sanitair, daar hebben we eigenlijk nooit de lol van in gezien. Een eigen kamer en een eigen douche en wc is voor ons wel een minimum. Toch gaan we nooit voor echte luxe, maar besparen we graag op overnachten en eten. We hebben tijdens onze Sri Lanka reis dan ook weer voornamelijk in budgetaccommodatie geslapen, maar altijd met eigen sanitair. Eten deden we in goedkope restaurantjes en soms kookten we zelf. We hebben met lokale bussen en treinen gereisd, maar voor de 6 dagen waarin we redelijke afstanden wilden overbruggen en wat meer afgelegen bezienswaardigheden wilden bezoeken hebben we een auto met chauffeur geregeld. Dit was een kennis van de eigenaar van ons guesthouse, die dit als bijverdienste deed en zodoende goedkoper dan ander privé vervoer. Ik denk dat onze kosten Sri Lanka dan ook een stukje boven die van de gemiddelde backpacker liggen, maar een flink stuk lager zullen zijn dan de vele gezinnen die naar mijn idee behoorlijk luxe rondreizen maken. En zo zien onze kosten Sri Lanka voor 4 weken eruit in een overzichtje:

 • Vliegtickets 2 volwassenen, 1 kind en 1 baby €2050
 • Benzine en parkeren Düsseldorf €200
 • Accommodatie € 1150
 • openbaar vervoer €50
 • auto met chauffeur 6 dagen €290
 • (uit)eten en boodschappen €300
 • uitstapjes / entrees €130
 • Minneriya nationaal park €60
 • Totaal € 4250
 • Dit is voor een gezin met 2 volwassenen, een kind van 3 en een kind van bijna 2. Zou je precies dezelfde reis met 2 personen maken, dan zou je dit niet enorm schelen in de kosten ter plekke, want entree betaalden de kinderen nergens en ook qua eten bespaar je niet veel. Alleen zou je zo’n €500 minder aan accommodatie kwijt zijn, omdat wij vaak 2 tweepersoonskamers namen, of een appartement. En de vliegtickets zouden dan €700 euro minder hebben gekost. In totaal zou je voor deze reis met 2 dus rond de €3000 kwijt zijn.

  Sri Lanka wildlifeEen rondreis door Sri Lanka heeft zoveel te bieden, zoals wildlife

  Vliegen naar Sri Lanka

  Vliegen naar Sri Lanka is wat prijziger dan bijvoorbeeld naar Zuidoost Azië, vergelijkbaar met wat we een jaar eerder voor onze retourvluchten naar Zuid-Afrika kwijt waren. We zitten dan ook, vanwege mijn werk, vast aan de zomervakantie, waarin vluchten vanaf Amsterdam toch al prijziger zijn. Vanuit Düsseldorf waren vluchten naar Sri Lanka een stuk voordeliger. Voor €650,- heb je een mooie deal, met veel mazzel en wat flexibiliteit kom je nog een paar tientjes lager uit. Voor dat bedrag vlieg je met 1 overstap met bijvoorbeeld Etihad of Emirates, met een korte stop in het Midden-Oosten. Wil je rechtstreeks vliegen met KLM, dan ben je ongeveer €850,- kwijt. Kan je buiten de zomervakantie naar Sri Lanka, dan betaal je rond de €500,- voor een retourtje.

  accommodatie Sri Lanka

  Op sommige plekken in Sri Lanka zijn echte backpackershostels te vinden, zoals je ze ook in Zuidoost Azië ziet, maar op de meeste plekken ben je als backpacker aangewezen op guesthouses. Vaak worden ze gerund door lokale families, die een paar extra kamers hebben bijgebouwd, of een deel van hun eigen huis beschikbaar hebben gesteld voor gasten. Op die manier wordt overnachten heel persoonlijk en deze accommodaties zijn veruit de goedkoopste. Reken op ongeveer 15 tot 20 euro voor een simpele, kleine tweepersoonskamer met ventilator en gedeeld sanitair, of ongeveer 10 euro extra voor een eenvoudige, maar schone kamer met airco en eigen douche en wc. Een ontbijtje is meestal niet inclusief, maar vaak wel verkrijgbaar voor 3 tot 4 euro. Ga je voor wat meer luxe in een hotel, dan betaal je zo’n 40 tot 50 euro per nacht, net als voor de appartementen waarin wij een aantal keren sliepen, allemaal met 3 slaapkamers. Wij hebben gespeeld op safe, omdat we met jonge kinderen op reis waren, en alles vooraf geboekt. Doe je dit niet, dan zit er zeker nog wel onderhandelingsmogelijkheid in de prijzen en op veel plekken waar wij sliepen waren er nog wel kamers vrij, of anders bij de buren wel.

  kosten Sri Lanka accommodatieDe kosten van accommodatie in Sri Lanka zijn niet meer zo laag als een aantal jaar terug

  eten Sri Lanka

  Uit eten in Sri Lanka is een stuk goedkoper dan thuis, maar ook hier weer wat duurder dan in Zuidoost Azië of bovenbuur India. Straatstalletjes hebben we er niet gezien, dus je bent echt op restaurantjes aangewezen. Het eten is ontzettend smaakvol, kan soms een tikkeltje spicey zijn en heel gevarieerd. Voor vegetariërs zijn er, zoals op de meeste eilanden, veel vis en zeevruchten te krijgen. Voor een lekkere maaltijd, met rijst en curry en enkele roti’s (een soort pannenkoekjes), met wat te drinken moet je rekenen op rond de €5,- gemiddeld, maar hier zit vrij veel verschil in. Zo eet je in Mirissa en Arugam Bay super goedkoop, zelfs aan het strand, terwijl uit eten in Ella best wel duur is. Een standaard ontbijt, inclusief thee kost je trouwens ongeveer €3,-. Daarvoor kan je dan kiezen tussen Sri Lankaans ontbijt met kleine schaaltjes rijst, curry, dahl, coconut roti en hoppers of een Westers ontbijt met wit brood / toast, ei, fruit, yoghurt en soms pannenkoek. De supermarkten in Sri Lanka zijn Europees geprijsd. Zelfs de groenten en het fruit zijn net zo duur als thuis. Hier kan je flink winst behalen door naar de lokale markt te gaan.

  Ondanks dat velen het op Sri Lanka minder hygiënisch vinden, hebben wij dat zelf helemaal niet zo ervaren. Toch wordt bij een verblijf van langer dan 2 weken een vaccinatie tegen buiktyphus aangeraden. Het is in elk geval goed even vooraf te informeren naar vaccinaties die voor Sri Lanka nodig zijn.

  vervoer Sri Lanka

  Veruit de goedkoopste, maar ook de langzaamste, manier van reizen in Sri Lanka is de trein. Wil je zo goedkoop mogelijk, kies danvoor de derdeklas. Je hebt daarvoor geen eigen zitplaats, maar belandt in een, meestal, overvolle wagon, samen met heel veel gezellige Sri Lankanen. Voor 25 roepies, 15 hele eurocenten, zit je ongeveer een uur in de trein. Een ervaring die ik je absoluut kan aanraden, zeker voor relatief korte afstanden en overdag. Neem je een nachttrein, dan zou ik zeker voor wat meer luxe gaan en de eersteklas wagon kiezen. Je betaalt dan zo’n 10 euro voor een rit van ongeveer 8 uur.

  Ook de lokale bus is spotgoedkoop in Sri Lanka. Reken op 40 roepies (25 cent) per uur ongeveer. Net als de treinen kunnen lokale bussen in Sri Lanka behoorlijk vol gepropt worden en de chauffeurs kennen geen enkele angst. Ze sjeezen als ware coureurs het land door. Ze wedijveren met de chauffeurs van de privémaatschappijen om het meeste aantal klanten en proberen dus koste wat kost om hun collega’s voor te blijven. In de privé bussen betaal je overigens zo’n 25% meer voor een ritje.

  Een auto met privé chauffeur is voor gezinnen met jonge kinderen erg relaxt. Wij betaalden 50.000 roepies (rond de €300,-) voor 6 dagen, maar dat was een vriendenprijs. Meestal ben je voor 6 dagen zo’n 70.000 kwijt, zeker als de auto achteraf leeg terug moet rijden. Bedragen zijn afhankelijk van de afstand die je wilt afleggen, meestal met een minimum afstand van 200 kilometer per dag.

  kosten Sri Lanka vervoerDe kosten in Sri Lanka voor vervoer hoeven niet hoog te zijn als je lokaal reist

  Uitstapjes / entreeprijzen Sri Lanka

  Sinds de toeristen naar Sri Lanka zijn teruggekomen, na een flinke dip als gevolg van de burgeroorlog en de tsunami, gaan de prijzen elk jaar verder omhoog. Behalve bij accommodatie, toeristenrestaurantjes en privévervoer merk je dit vooral aan de entreeprijzen. Zo kostte toegang tot de beroemde leeuwenrots in Sigiriya afgelopen jaar maar liefst 4250 roepies, ruim 27 euro. Belachelijk! Zeker als je ziet wat je ervoor krijgt en als je weet wat de lokale bevolking verdient. Wij hebben er dan hier ook voor gekozen om naar de kleinere rots, Pidurangala, te gaan, met uitzicht op de echte leeuwenrots. Minstens zo mooi en zonder de hordes andere toeristen. Ook in Anuradhapura, waar je wederom 25 euro mag aftikken om alles te zien, hebben we een beetje vals gespeeld met de entree. Lees daar hier meer over. Verder hebben we nergens bezuinigd op entrees en alles gedaan wat we graag wilden doen en zien. Inclusief de entree voor Minneriya heeft ons dit een kleine €200,- gekost.

  Wat vind jij? Is Sri Lanka duur, of valt ’t wel mee?

  Category: RondreizenSri LankaVerre Reizen

  Tags:

  Reageer!


  73 comments

  1. Hallo Yvonne,

   Je blogs heb ik al vele malen doorgespit, erg fijn! Wij gaan half januari met 2 jonge kinderen en willen ook een deel van de reis met ‘vaste’ chauffeur doen, liefst vanaf Dambulla. Heb je zijn contactgegevens? Een autostoel hadden jullie niet toch? Ik heb niet zo’n zin om die vanuit NL mee te nemen..

   1. Ik lees deze reactie nu pas, hij was in de spam terecht gekomen. Ik zal je mailadres doorgeven aan onze chauffeur van toen. Wij hadden de kinderen los achterin zitten, geregeld bij ons op schoot ook, zodat ze naar buiten konden kijken (en wij ze vast konden houden).

  2. Hallo Yvonne!
   Wat een leuke site heb je! Wij gaan in November naar Sri Lanka en zijn ook nog op zoek naar een chauffeur. Zou je ons nog willen helpen?

   Siri

   1. hallo Siri, excuus voor de late reactie. Je bericht was in de spam terecht gekomen. Geen idee of je nog een chauffeur zoekt, maar ik zal je mailadres aan onze chauffeur doorgeven, dan kan hij contact met je opnemen. Veel plezier in Sri Lanka alvast.

  3. Dag Yvonne,

   Ook hier zijn we erg benieuwd naar Sri Lanka. Wij vertrekken eind Januari/begin Februari voor 14/15 dagen naar Sri Lanka.
   Ja en ook wij zijn op zoek naar een goede chauffeur. Als je er meer weet is dat ook goed en wij willen daar graag mee in contact komen. Leuke site en alvast bedankt voor je hulp.

   1. Wat een heerlijk vooruitzicht. Ik zal je mailadres doorgeven aan de chauffeur die wij gehad hebben, dan kan je ’t met hem afstemmen als je er een goed gevoel over hebt! Veel plezier alvast in SL!

   2. Ha Yvonne, wij hebben hetzelfde in het vooruitzicht en zouden ook graag in contact komen met die chauffeur. Kun je ons ook zijn e-mailadres doorsturen?

  4. Ha Yvonne,

   Hier ook een enthousiasteling, op zoek naar een goede en betrouwbare chauffeur. Mocht jij die nog weten, dat houd ik me aanbevolen!

  5. Beste Yvonne,

   Toffe website, zeer bruikbaar. Wij plannen een reis (2 pers) 3 weken half febr / begin maart 2019
   We regelen zelf de accomodaties (cfr. jouw site) maar zoeken een betrouwbare chauffeur met wagen (airco) voor de ganse periode. Kan u ons een contact bezorgen.

   Dank voor uw hulp
   Elvire

   1. Hallo Elvire,
    Wat leuk om te horen. Fijne plannen / vooruitzichten! Ik heb je mailadres doorgegeven aan de chauffeur die wij hadden en waarover wij toen heel tevreden waren. De prijs was ook prima. Veel succes en plezier alvast. Laat je even weten hoe het was?
    Yvonne

  6. hoi Yvonne, je hebt een top website. super veel bruikbare info.
   Heb je voor mij het adres van een betrouwbare veilige taxichauffeur die ons wil rondrijden gedurende de de reis? Het liefst regel ik zelf de accomodaties mbv jouw website en ook booking etc. Kan dat als die chauffeur bij je blijft?

   1. Dank je wel voor het compliment. Ik zal je mailadres doorgeven aan de chauffeur die wij hebben gehad. Daar waren wij toen heel tevreden over. Laat even weten of jullie dat ook zijn geweest, achteraf! 🙂 (dan kan ik de info hier ook up to date houden, want dingen veranderen ook weleens) Bij sommige accommodaties kan de chauffeur (gratis) overnachten. Soms moet er voor een extra kamer een kleine vergoeding betaald worden. Dat kan je vooraf informeren.

  7. Wat een fijne site! Allereerst bedankt.
   Door mooie uitleg met details van jou , hebben we besloten om naar Sri Lanka te gaan. We gaan in Juli.
   We gaan met 2 kids (14 en 8) we willen graag de kosten laag houden. Ik heb last van mijn rug.
   Heb je tips om met rugzak te reizen of met koffer?
   Met rugzak hebben we nooit gereisd 🙂

   1. Dank je wel Haleh! Wat een mooi compliment. Gaan jullie heel veel rondreizen? Als je dan met openbaar vervoer reist is een rugzak denk ik wel het handigst. Je zou ook een roltas (tas met wielen) kunnen kopen, zodat je de tas zoveel mogelijk kan trekken en als het niet handig is kan je hem daar op de rug doen?

  8. Hey Yvonne,

   Leuke blog, erg nuttig. Graag zou ik ook in contact komen met de privé-chauffeur. Wij hebben onze planning al redelijk rond alleen de verblijven staan nog open.

   Ik verneem graag van je.

   Groeten,

   Rick

  9. Hey Yvonne,

   Super leuke blog! We zijn momenteel een rondreis door Sri Lanka aan het samenstellen met privé-chauffeur. We vinden alleen moeilijk terug of bij de hotels ook (gratis) accommodatie voor de chauffeur voorzien is. Heb jij hier tips voor? We gebruiken nu de website van booking.com.

   Groeten

   Tom & Aline

   1. hallo Tom en Aline, wat leuk dat jullie ook naar Sri Lanka gaan. Niet bij alle hotels is accommodatie voor de chauffeur. Als je op booking.com iets boekt is het niet vanzelfsprekend. Je zou dan kunnen kiezen om iets te boeken wat je kosteloos kan annuleren en dan een mail aan de accommodatie sturen om het te vragen? Veel succes met de voorbereiding en veel plezier in Sri Lanka.

  10. Hoi Yvonne,

   Allereerst wat een mooie site en wat een mooie reizen!
   Aankomende juli gaan we met ons gezin (4 personen) naar Sri Lanka. We hebben alleen de vlucht geboekt en zijn ons nu aan het verdiepen in overnachtingsplekken. Het valt ons ook inderdaad op dat de prijzen hoger zijn in vergelijking tot Vietnam (2017). Willen deels met de trein reizen, maar ook met een chauffeur. Nu zie ik dat jij contacten hebt met een chauffeur in de omgeving van Dambulla. Zou jij ons hierover verder kunnen informeren?
   Zou fijn zijn, alvast bedankt!

   Groeten van Marlene

   1. Sorry van mijn late reactie, maar je bericht was in de spam terecht gekomen. Wat leuk dat jullie ook naar Sri Lanka gaan! Ik zal de chauffeur (via ons guesthouse) even een berichtje sturen met je mailadres, dan kan hij contact met je opnemen! Veel plezier alvast!!

  11. Dank je wel Yvonne ik hen inmiddels veelvuldig contact gehad met Nihal en hij heeft ons een mooi voorstel gedaan. Jouw tip om in Dambulla te blijven vond ik een hele goede en dus gaan wij het ook zo doen top!

  12. Beste Yvonne dank voor deze leuke leerzame post ik ga eind mei met mijn tweeling van 17 naar Sri Lanka en twijfel nog of ik ter plekke alles ga regelen of dat al vanaf hier ga regelen. Ik wil niet al teveel stress maar georganiseerd is zoveel duurder graag hoor ik ook de gegevens van jullie chauffeur. (Die man krijgt t druk) groet Saskia

   1. Wat een leuk vooruitzicht! Zelf vond ik Sri Lanka een heel relaxt land om doorheen te reizen, prima ter plekke te regelen. Zal ik je mailadres doorgeven aan de chauffeur die we hadden?

  13. Wat een fijne post! Ik ga in juli naar Sri Lanka (mijn eerste verre backpack-reis ook) en ik ben vooral benieuwd wat het kost om met taxi of chauffeur van plek naar plek te gaan! Dus niet voor een hele dag, maar vooral om van accomodatie naar accomodatie te gaan. Heb je daar ervaring mee?

   1. Heerlijk vooruitzicht! Wij hadden 6 dagen een taxi en hebben alleen vanaf en naar de luchthaven een taxi genomen. Verder wel een aantal keren een tuktuk. Het verschilt echt per stuk, het ligt ook aan de afstand. En je afdingkunsten. 🙂

  14. Wat een leuke en goede tips allemaal. Wij gaan volgend jaar zomer 3 weken naar Sri Lanka en nu zijn we nog op zoek naar een chauffeur. Kun jij me zeggen hoe ik in contact kan komen met jullie chauffeur>

  15. Wat een fijne tips allemaal. Wij gaan met twee kinderen deze zomer 3 weken naar Sri Lanka. Ondanks dat we zelf al behoorlijk wat ervaring met backpacken hebben willen we met onze kinderen niet backpacken en in hostels slapen. We willen de reis toch vooraf een beetje vastleggen en ook wat meer comfort in hotelovernachtingen hebben (een zwembad is erg prettig met kinderen). Ik heb wat prijzen opgevraagd bij reisorganisaties en mijn mond viel open wat de kosten betreft. Ik wil het nu toch allemaal zelf boeken maar vraag me af of jullie een advies hebben voor een auto met chauffeur. Hebben jullie ervaring met het regelen van een auto met chauffeur vanuit Nederland?

   1. Als je voor de echte hotels gaat ben je in Sri Lanka best veel kwijt. Had je mijn pagina met accommodaties al gezien? Dat is een mix tussen hostels, een appartement en apartotels. Ik denk dat vooral die in Negombo (met zwembad) jullie erg gaat bevallen. Wij vonden dat echt een hele fijne accommodatie. Die in Dambulla was een echt backpackershostel, maar heel relaxt en rustig (wel aan een doorgaande weg, maar niet storend voor ons). Wij hebben daar 2 kamers naast elkaar gereserveerd en bij de buren hadden ze een groot zwembad. Als je daar dan ging lunchen mocht je erna gratis zwemmen. En zonder te lunchen mochten we tegen betaling zwemmen, ook prima! Onze chauffeur hadden we via dat guesthouse in Dambulla geregeld. Als je wil kan ik jullie in contact brengen?

   2. Dank je voor je reactie Yvonne. Ik had je pagina met accommodaties al gezien en toevalligerwijs hadden wij al het eerste hotel van je lijst in Negombo geboekt. Leek ons ook een erg relaxt begin van de reis. We gaan zeker kijken of we wat van de accommodaties kunnen boeken. We willen gewoon nette accommodaties met hier en daar een zwembad, echte hotels hoeven niet. Een uitzondering willen we misschein maken voor het strand. Ik hoor dat Pasikudah erg mooi schijnt te zijn. Alternatief is Tangalle. Ik zou het erg fijn vinden als je ons in contact kunt brengen met de chauffeur die jullie hebben gehad. Alvast bedankt.

   3. Pasikudah ken ik niet, maar Tangalle vond ik heerlijk. Wij sliepen bij Goyambokka beach, een heel fijn strandje. Ik heb die chauffeur even bericht en gevraagd om een mailadres… ik hou je op de hoogte!

   4. Super dank je wel! Tangelle ben ik ook tegen gekomen. Is dat in Juli wel te doen ivm klimaat en ruwe zee?

   5. Wij hadden 4 dagen zonovergoten en het strand ligt enigszins ingeklemd/beschut, dus zijn de golven niet heel erg hoog. Als volwassene kon je er prima in zwemmen. Een stukje dichter bij Tangalle was een minder fotogeniek strand waar nog meer natuurlijke golfbrekers waren en helemaal geen golven. En iets ten noorden van Tangalle heb je Ganesh Garden beach cabanas dat ook aan een beschut strand moet liggen. Zijn wij niet geweest…

  16. Wat een handige post Yvonne, we zitten er over na te denken om in half september 3 weken rond te trekken door Sri Lanka. De prijzen vallen mij mee, 6 euro p.p.p.n. is echt niks. Op Booking.com komen we ook guesthouses tegen voor deze prijs of ietsje hoger, nou prima. Goeie tip wat betreft de leeuwenrots Sigiriya, dat gaan wij dan ook niet doen.. 😉

  17. Leuk overzicht van de prijs, heel overzichtelijk! Wij vlogen naar Singapore/Auckland vanaf Frankfurt, scheelde flink in de prijs en zo konden we een stopover in Singapore inbouwen. Prima deal!

   1. Inderdaad, vanaf Frankfurt vliegen kan echt soms heel veel schelen. Wij vertrokken hier naar Zuid-Afrika. Ik moet wel zeggen dat dit de maximale afstand is die ik naar een luchthaven wil rijden en echt alleen voor lange/verre reizen!

  18. Jeetje, dit valt mij echt mee. Ik had verwacht dat het allemaal veel duurder zou zijn. Wij hebben eigenlijk nog nooit echt een verre reis gemaakt, misschien toch een keer overwegen.

   1. Als je alle kosten bij elkaar optelt valt het inderdaad heel erg mee ten opzichte van een vakantie in Europa, waar de kosten ter plekke veel hoger liggen. Aan de andere kant: waarom ver gaan als dichterbij alles vindt waar je blij van wordt. Wij gaan komend jaar ook een stuk dichter bij huis blijven. 🙂

  19. Mooi compleet overzicht! Fijn dat je ook de kosten meldt van reizigers zonder kinderen: ik heb niet echt een idee wat een kind tijdens een reis kost 🙂

   De prijzen vallen me alleszins mee, zeker omdat je in de schoolvakanties reist.

   1. Dat kan ook erg variëren Jenny, wat een kind op reis kost. Kosten ter plekke vallen altijd best mee, behalve dat we nu in andere accommodaties overnachten, omdat we meer ruimte nodig hebben.

  20. Ik kijk er ontzettend naar uit, ik ga in februari naar Sri Lanka. Ik vind het erg meevallen. Ik heb zelf ook gemaakt dat het aanzienlijk wat scheelt om vanaf Dusseldorf te vliegen ipv Amsterdam. Daarnaast is parkeren rondom Schiphol ook duurder dan rondom Dusseldorf. Prima te doen dus!

   1. Vanuit Düsseldorf (of zelfs Frankfurt) is vaak echt zo’n stuk goedkoper, bij meer bestemmingen. Ik kijk er meestal even naar, aangezien het voor ons niet veel verder is dan Amsterdam (Frankfurt wel trouwens, maar als tickets dan 400 euro goedkoper zijn voor ons 4-en, dan weet ik ’t wel).

  21. Het valt mij reuze mee, alhoewel de toegangsprijzen wel relatief hoog lijken. Wij reizen naast af en toe een treinrit, het liefst met eigen auto dus voor ons zou het alsnog stuk duurder worden denk ik. Hostels zijn ook niks voor ons maar echte luxe accommodaties hoeft voor ons ook niet. Wie/welke reisorganisatie zou je aanraden om auto met chauffeur te regelen? Of ter plekke doen?

   1. Ja, die entrees die hakken er echt in! Een auto met chauffeur had ik in eerste instantie via Jan Kerkhofs geregeld, hij heeft een stichting in Sri Lanka die een deel van de opbrengst aan een goed doel ter plekke doneert. Toen uiteindelijk een auto met chauffeur via onze accommodatie een flink stuk goedkoper was (en Jan met een prijsverhoging kwam) heb ik het veranderd. Je kan het ook prima ter plekke nog regelen hoor, maar is misschien wat lastiger om een goede prijs te vinden, lastminute… geen idee.

  22. De kosten vind ik an sich ook mee vallen. Vliegen is altijd één van de grootste happen uit het budget maar je hebt relatief luxe accomdaties gehad met het gezin en niks hoeven laten. Verder is Sri Lanka qua eten en uitjes nog een budgetland, hoewel de prijzen langzaam maar zeker stijgen.

   1. De uitjes zijn juist wat Sri Lanka wel prijzig maakt vond ik. De entrees zijn echt onwaarschijnlijk hoog vergeleken met de andere prijzen in het land. Gelukkig zijn er soms handige alternatieven, waardoor je niet elke keer 25 dollar pp hoeft af te tikken.