In the Picture - Magnificent Escape

In the Picture: Marlies

In the Picture: Marlies

Geschatte leestijd: 4 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Een tijdje terug benaderde Marlies me met de vraag of ze een keer mee mocht doen. Een bezoek aan haar blog leerde me dat Marlies en ik een aantal overeenkomsten hebben. Ze heeft ook een hekel aan terug naar huis gaan na een reis, omdat reizen haar het meest blij maakt van alles en ze houdt ervan om de dingen die ze onderweg tegenkomt met haar camera vast te leggen. De perfecte redenen om haar eens aan de tand te voelen in “In the Picture” dus. 🙂

Wie ben je en wat voor reistype ben je?

Hoi, Ik ben Marlies (32). Omdat mijn ouders expats waren in Qatar en Noorwegen, waar ik ook ben geboren, zat het reizen al heel vroeg in mijn bloed. Uiteindelijk zijn we gesetteld in België maar ik ben nooit gestopt met reizen. Deze verhalen en tips kan je lezen op mijn reisblog: Magnificent Escape.

Ik denk dat je mij wel een soloreiziger kunt noemen. Ik doe ook soms een reis met vriendinnen en met de familie maar uiteindelijk ga ik toch meestal alleen op pad. Ik vind het dan ook heerlijk om mijn eigen ding te doen. Hoe ik reis, hangt een beetje af van mijn budget op het moment. Ik trek er graag op uit, in steden wandel ik heel veel en als ik het land meer wil ontdekken, huur ik het liefst een auto. Ik kan overal slapen dus waar dat gelegen is maakt voor mij niet uit, zolang het maar veilig en schoon is. In Australië heb ik meestal in hostels geslapen, maar af en toe een hotel is ook fijn.

Chinese gardenDeze foto combineert 2 favoriete onderwerpen van Marlies: gebouwen en natuur

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst en waarom?

Het liefste fotografeer ik ruïnes, gebouwen en landschappen. Ik heb een zwak voor ruïnes en vind het dus fascinerend om dit op camera vast te leggen. Onze wereld is gewoon prachtig en ik wil daarom deze natuur vastleggen op camera. Je kan een beeld hebben van bijvoorbeeld bergen maar met een andere lichtinval heb je een heel ander beeld.

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?

Deze vind ik echt heel moeilijk om te beantwoorden. Ik heb zoveel mooie foto’s genomen in al die jaren dat het moeilijk is om er eentje te kiezen! Ik heb wel 1 foto waar ik heel trots op ben. Deze foto is genomen met mijn iPhone en het moest snel gebeuren omdat we langs de weg stonden. Het eindresultaat mag er echt wel zijn. Ik vind het net een postkaartje! Ik weet niet hoe deze berg heet, maar ik heb deze foto genomen in Washington bij Mount Baker.

Mount Baker CanadaOp deze foto, die zij nam bij Mount Baker, is Marlies het meest trots

Hoe bereid je jezelf voor op een nieuwe reis?

Voor grote reizen boek ik meestal mijn vliegticket goed op tijd, maar ik durf ook last minute op het vliegtuig te stappen. Hoe dan ook, ik pluis alles goed uit, van vliegtickets en accommodatie tot de highlights. Met grote reizen boek ik meestal de eerste 2 nachten om dan verder rond te trekken, maar met een citytrip boek ik meestal alle nachten zolang ik daar verblijf. Meestal weet ik wat ik wil gaan zien en doen, maar hoe en wanneer bekijk ik op het moment zelf. Na mijn rondreis door Australië en Canada heb ik geleerd om niet te veel mee te nemen, want de helft gebruikte ik toch niet. Alleen mijn telefoon, camera, paspoort en kredietkaart heb ik altijd bij me.

Grassi LakesMarlies vindt onze wereld prachtig en houdt ervan landschapsfoto’s te maken

Welke reiservaring zal je altijd bijblijven?

Ik heb in de afgelopen jaren zoveel verschillende soorten reizen gemaakt dat elke reis me wel zal bijblijven. Zoals mijn jaar door Australië; hier heb ik een trip gemaakt door de Northern territory, van Darwin naar Adelaide met een tussenstop in Alice Springs. Ik heb dit met een georganiseerde groep gedaan omdat ik deze trip niet alleen durfde te doen, want je zit toch in the middle of nowhere. Naast de hele ervaring, prachtige wandelingen, mooie zonsopkomsten, enzovoort, hebben de mensen die ik daar heb leren kennen het echt top gemaakt. Na drie jaar heb ik nog altijd contact met ze en mij zal deze reiservaring van het jaar alleen rond trekken toch altijd bijblijven.

Dank je wel Marlies, voor je leuke bijdrage aan deze “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


14 comments

  1. Prachtige foto’s! Vind deze rubriek altijd leuk om te lezen, interessant om meer over andere reizigers en hun gewoontes te weten te komen 🙂

  2. Wauw, ik ben even stil van de foto’s. Ik kende Marlies en haar blog nog niet, maar ik ga haar zeker volgen. Een aantal vriendinnen van mij zijn ook “kinderen” van expats en hebben het reisvirus ook helemaal te pakken. Leuk om ook bij Marlies te zien!

    1. Dank je Gabriëlle! Momenteel het een beetje stil op mijn blog maar daar komt snel verandering in 🙂

  3. Leuk om zo meer over Marlies te lezen, want ik volg haar blog altijd met veel plezier. Wat een prachtplaatje van Mount Baker, die weerspiegling is echt magisch mooi! Landschappen vastleggen is ook mijn favoriet, al heb ik steeds meer een zwak voor schilderachtige dorpjes. Een foto herken ik (de foto na Mount Baker), dat is volgens mij een van de Grassi Lakes in Canmore. Zulke mooie meertjes zijn dat, heel ondiep en doorzichtig. Ik wandelde daar ook en volgens mij had ik deze korte tocht ook aangeraden aan Marlies, als ik het mij goed herinner.

    1. Dat klopt Stéphanie 🙂 Die heb jij inderdaad aangeraden en ik ben daar heel blij om geweest. Echt de moeite!