Marcel - Yourtravelguideonline

In the Picture: Marcel

In the Picture: Marcel

Geschatte leestijd: 6 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Vandaag lees je alles over Marcel, wiens reisblog ik een paar maanden terug ontdekte. Meteen was ik weg van zijn mooie foto’s en inspirerende verhalen, dus als ik even tijd heb neem ik een kijkje op Yourtravelguideonline. Het is onder andere door Marcels verhalen en foto’s over een roadtrip door Zuid-Italië dat dit deel van Europa flink gestegen is op mijn wishlist. Ken je Marcel nog niet? Lees dan meteen door en maak kennis met deze sympathieke reiziger.

Wie ben je en wat voor reistype ben je?

Ik ben Marcel, 44 jaar, woonachtig in Zandvoort met Roel en ben werkzaam als inkoper / productiemanager in de mode. Naast mijn fulltime baan volg ik een studie aan de Schrijversacademie. Ik probeer naast mijn drukke bestaan zoveel mogelijk van de wereld te zien, dit doe ik samen met Roel. Aangezien we beide de beschikking hebben over 25 vakantiedagen per jaar is het elk jaar weer een uitdaging om zo vaak mogelijk op reis te gaan. We plannen per jaar twee lange reizen, bij voorkeur een roadtrip. Daarnaast gaan we graag op citytrip naar een leuke bestemming in Europa of gaan we op pad in Nederland. Ik houd er niet van om lang op één plek te blijven, ik wil zoveel mogelijk zien als ik in een land ben. De vrijheid van het reizen vind ik geweldig, daar haal ik energie en inspiratie uit.

LecceLecce bezocht Marcel tijdens zijn roadtrip door het zuiden van Italië

Het fascinerende aan reizen voor mij is de kennismaking met andere culturen, mensen ontmoeten, nieuwe plekken op deze aardbol ontdekken en avonturen beleven. Ik vind het geweldig om op plekken te komen die nog onontdekt of minder bekend zijn. Ook houd ik van de natuur, waar ik rust en balans vind. Ik kan enorm genieten van het maken van lange wandelingen. Stad en natuur, voor mij dé ideale combinatie tijdens het reizen. Ik verblijf het liefst in een kleinschalig B&B of hotel, je zult mij nooit in een hostel of tent aantreffen. Tijdens mijn reizen wil ik het net zo goed óf beter dan thuis hebben dus een beetje luxe mag best, overigens niet tegen elke prijs!

Vorig jaar ben ik mijn blog www.yourtravelguideonline.com gestart. Hier komen mijn passie voor fotografie, reizen en schrijven samen. Door het delen van mijn ervaringen wil ik mensen informeren en inspireren tot het maken van mooie reizen, dichtbij of ver weg. Een blog is hier een mooi medium voor, geïnformeerd worden door tekst en geïnspireerd raken door het zien van prachtige foto’s.

MateraMensen inspireren met prachtige foto’s is aan Marcel wel toevertrouwd

Hoe bereid je jezelf voor op een nieuwe reis?

Het is heel verschillend, de ene keer boek ik lang van te voren een reis en de andere keer kort van te voren. De roadtrip die ik vorig jaar maakte door Zuid-Afrika is anderhalve maand voor vertrek uit de koker komen rollen. Achteraf gezien was dit iets te kort, een lange reis vergt toch iets meer voorbereiding. Momenteel ben ik bezig met de voorbereidingen voor onze roadtrip door het westen van Amerika. Inmiddels zijn de tickets geboekt en ligt de route voor 90% vast, alleen de accommodaties moeten nog geboekt worden. Afzonderlijk van elkaar maken Roel en ik een lijstje met dingen die we willen zien. Onze lijstjes zijn het startpunt voor het samenstellen van de route. De route moet in balans zijn. Stad en natuur, dat is een voorwaarde. Bij het boeken van accommodaties lees ik de reviews van andere gasten. Ik vind het erg prettig als accommodaties vastliggen voor een roadtrip, ben van de zekerheden. Zo hoef je onderweg niet in allerijl nog op zoek naar een slaapplek maar kun je genieten van de plek waar je je op dat moment bevindt. En willen we ergens langer blijven dan kan dat want ik boek altijd accommodaties die 24 uur van te voren nog geannuleerd kunnen worden.

Key-WestMarcel combineert graag stad en natuur, zoals te zien is aan de foto’s die hij maakt

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen?

Ik denk dat iedere bestemming iets unieks te bieden heeft en als fotograaf ga je op zoek naar datgene wat jij wilt vastleggen. Zuid-Afrika was voor mij een droombestemming om te fotograferen, wildlife en prachtige landschappen. Als natuurliefhebber kwam ik hier goed aan mijn trekken. Tijdens de bezoeken aan de wildparken bleef ik foto’s maken, zo gaaf!

Wat ik heel graag zou willen is een portretserie maken van mensen. Een land dat hiervoor hoog op mijn bucketlist staat is India. Het lijkt me geweldig om de kleurrijke bevolking vast te leggen. Momenteel wint de angst om er heen te gaan het van mijn wens. Wellicht komt er een moment waarop het gaat gebeuren.

Welke reiservaring zal je altijd bijblijven?

Elke reis is voor mij een bijzondere ervaring, je maakt altijd iets speciaals mee. Onze reis van Beijing naar Singapore is een heel speciale reis voor mij geweest. Ik was nooit eerder in Azië geweest en het werd een cultuurshock, maar wel een hele fijne. Wat een lieve mensen, prachtige cultuur, indrukwekkende bezienswaardigheden en heerlijk eten. Het continent heeft m’n hart gestolen!

AziëAzië heeft Marcels hart gestolen

Heb je tips voor anderen om ook zulke mooie foto’s te maken?

Durf te experimenteren met compositie en je camerastandpunt! Creëer diepte in je foto’s door juist dingen in beeld te brengen die op de voorgrond aanwezig zijn, maak omgeving van je omgeving. Zak eens door je knieën of ga op de grond liggen. Dit laatste kan er vreemd uitzien maar levert juist een ander beeld op. Ik lig regelmatig op mijn buik in een kerk of op straat. Zelf ben ik een fotograaf die oog heeft voor detail. Vaak geeft een detailfoto veel beter de sfeer weer dan het groter geheel. Iets anders wat ik wil meegeven is dat je soms geduld moet hebben voor het maken van een mooie foto. Ik fotografeer het liefst landschappen en stadsgezichten, hier wil ik geen mensen op hebben staan. Het kan ook zijn dat je juist een persoon nodig hebt om het beeld te versterken. Of probeer eens gebruik te maken van doorkijkjes of spiegels, dit levert vaak verrassende plaatjes op.

Dank je wel Marcel, voor je leuke bijdrage aan deze “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


14 comments

  1. Leuk dat je op deze manier andere in het zonnetje zet, Yvonne! Ik ken de blog van Marcel nog niet maar zijn verhaal en vooral zijn foto’s nodigen me zeker uit om hierna even een kijkje bij hem te gaan nemen! Tips over fotografie zijn bij mij altijd welkom, ik probeer er altijd iets van te leren.

  2. Leuk om te lezen, Marcel en Yvonne. Ik heb pas geleden Marcel en zijn blog leren kennen; eentje om te volgen en in de gaten te houden 😉 Ook fijn om wat meer achter de schermen te lezen!

  3. Wat een leuke ‘in de picture’ weer! Met veel plezier lees ik de blogs van Marcel altijd, dus leuk om nu eens wat meer over hem en zijn blog te weten te komen.
    En Yvonne, mocht je nog op zoek zijn naar iemand voor deze rubriek, dan houd ik me bij deze aanbevolen 🙂