Kirsten met camera - travelaar

In the Picture: Kirsten

In the Picture: Kirsten

Geschatte leestijd: 5 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Kirsten en haar vriend Erick zijn qua reizen een beetje dezelfde types als wij. Ze reizen graag zo budget mogelijk en zien naast de highlights ook altijd de minder bekende plekken. Ik lees hun blog dan ook erg graag en heb er bij de voorbereiding van onze Sri Lanka reis veel aan gehad. Vandaag vertelt Kirsten meer over wat en de manier waarop zij onderweg fotograferen. Lees je mee?

Wie ben je en wat voor reistype ben je?

Ik ben Kirsten, 30 jaar oud en sinds januari 2016 ben ik samen met mijn vriend (Erick) op wereldreis. Na negen maanden reizen door Azië zijn we in oktober 2016 aangekomen in Australië, waar we op dit moment nog steeds zijn. In september gaat ons avontuur weer verder en verlaten we Australië voor de volgende bestemmingen. Over onze avonturen schrijven we op www.travelaar.nl. Hier delen we niet alleen reisverhalen, maar ook praktische tips voor backpackers en flashpackers.

waterval - travelaarZoals je verderop leest is Kirsten graag in de natuur te vinden

Wij zijn echte budgetreizigers en focussen ons daarop met ons online reismagazine Travelaar. Echte backpackers willen we onszelf niet noemen, maar we geven graag zo weinig mogelijk uit. Wel slapen we vrijwel altijd in een tweepersoonskamer met privé badkamer. Geld besparen doen we door zoveel mogelijk lokaal (op straat) te eten, te reizen met het openbaar vervoer of door te lopen in plaats van een taxi te pakken. We bezoeken uiteraard de belangrijkste highlights van een land, maar proberen ook zoveel mogelijk minder ontdekte plekken te ontdekken.

Welke reiservaring zal je altijd bijblijven?

De hele wereldreis die we nu maken natuurlijk, maar voornamelijk de maand dat we door Vietnam reisden op de motor. Vietnam hoort niet in mijn rijtje met de top 5 favoriete landen, maar doordat we op de motor door het land reisden was het zo’n te gekke ervaring. En dus ook compleet anders dan hoe we door de andere landen reisden.

op de motor door ViëtnamOp de motor door Viëtnam is een reiservaring die Kirsten niet snel vergeet

Hoe bereid je jezelf voor op een nieuwe reis?

In principe weten wij altijd vrij laat wat onze volgende bestemming wordt. We willen zoveel mogelijk zien van de wereld en laten onze volgende bestemming vaak afhangen van goede ticketprijzen. Veel plannen vooraf doen we dus ook niet. Ik lees vlak voor vertrek of wanneer we al op de bestemming zijn wat blogs en daarnaast proberen we zoveel mogelijk informatie te krijgen van de lokale bevolking en mede-reizigers. Want zij weten het beste wat wel of niet de moeite waard is.

Ik heb vorig jaar mijn 55+10 liter backpack ingeruild voor een kleinere variant, 45+10 liter en daar ben ik heel blij mee. Ik probeer zo weinig mogelijk kleding mee te nemen en probeer niet meer dan 10 kilo mee te zeulen op mijn rug. Maar ik blijf natuurlijk een vrouw en soms kom ik hier net overheen.

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst en waarom? Hoe ga je te werk?

Ik vind het heel gaaf om mensen te fotograferen in Azië, maar toch doe ik het niet altijd. Ik voel me soms een indringer en wil mensen niet lastig vallen door overal met mijn camera bovenop te staan. Al heb ik wel met mezelf afsproken dat ik soms best iets brutaler mag zijn. Vaak vraag ik mensen die ik wil fotograferen of ze hiermee akkoord gaan, maar dit is niet altijd mogelijk. Heel soms doe ik het stiekem, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik hier niet altijd een goed gevoel aan overhoud. Dieren fotograferen is wat dat betreft een stuk eenvoudiger en daar kies ik dan ook vaak voor. Ik kan minutenlang foto’s proberen te maken van die ene vogel of vlinder die langs vliegt. Of van die ene aap die in de boom zit. In augustus 2016 zijn we op in Kalimantan, op Borneo geweest. Fantastisch was het! Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat oerwouden mijn favoriete foto-droombestemming zijn.

neusaap Borneo - travelaarOp Borneo fotografeerde Kirsten deze neusaap

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?

Toen we in Sanur, op Bali, waren kwamen we met onze scooter langs een rijstveld zonder één enkele toerist. Er waren veel vrouwen in de rijstvelden aan het werk en ik (een beetje sneaky) een hele mooie foto van één van de vrouwen gemaakt. Ze zag me wel toen ik de foto maakte, maar ze leek het niet erg te vinden. Zoals gezegd hou ik er eigenlijk niet van om mensen ongevraagd te fotograferen, maar op deze manier krijg je wel de meest natuurlijke foto’s.

Wij maken onze foto’s met onze Sony A-5000 camera waar we nog steeds heel blij mee zijn. Vorig jaar in Kuala Lumpur kochten we hier een extra zoom-lens voor. Daarnaast hebben we een drone en een action-cam.

mooiste foto - travelaarDe mooiste foto van Kirsten is deze geweldige foto van een Balinees vrouwtje

Heb je tips voor anderen om ook zulke mooie foto’s te maken?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat we onze camera bijna altijd op de automatische stand staat. We hebben ons voorgenomen om ons er verder in te verdiepen en misschien zelfs een cursus te volgen. Hier is het tot nu toe nog bij gebleven. Als enige tip kan ik geven dat je zo veel mogelijk moet fotograferen. We lopen er nogal eens tegenaan dat we ergens zijn geweest zonder een foto gemaakt te hebben van iets heel voor de hand liggends. Een voorbeeldje is de 7-Eleven. Tijdens onze vorige reis zijn we honderden 7-Elevens tegen gekomen, maar nooit hebben we eraan gedacht om er een foto van te maken. Nu schieten we erop los en dat zorgt ervoor dat je voor elke situatie een foto hebt.

Dank je wel Kirsten, voor je leuke bijdrage aan deze “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


7 comments

  1. In The picture, vind ik een super bedacht idee. Zo leer je mede bloggers op een ander manier kennen. Het laatste is natuurlijk erg herkenbaar voor veel reisbloggers. Zelf doe ik ook alles voor de foto en wil alles vastleggen. Leuk interview!

  2. Dat laatste is zeer herkenbaar. Soms maar je van de meest standaard dingen geen foto’s omdat ze op dat moment niet belangrijk leken maar als je later een blog aan het schrijven bent dan is het soms echt balen dat je die ene foto net niet gemaakt had. Leuk om te lezen trouwens, de meeste blogs over jullie wereldreis heb ik ondertussen gelezen maar via dit blog krijg ik er toch weer een leuk en persoonlijk verhaal bij. Veel plezier nog!

  3. Leuk om te lezen! Die foto van die dame in Sanur is inderdaad erg mooi.

    Zelf vergeet ik ook wel eens om er op los te klikken 🙂 Maar ach, je kan niet de hele tijd alles vastleggen.

    1. Ik heb dat ook inderdaad weleens… achteraf balen dat je niet wat meer foto’s hebt gemaakt… als ik bij anderen mooie foto’s ziet van een plek waar ik ook ben geweest en amper een foto gemaakt heb. 🙂

  4. Leuk om Kirsten wat beter te leren kennen. Ontzettend grappig dat ze haar camera voornamelijk op de automatische stand staat. Dit is absoluut niet aan haar foto’s te zien!