Kelly - DutchieontheRoad.nl

In the Picture: Kelly

In the Picture: Kelly

Geschatte leestijd: 5 minuten

In the Picture, een nieuwe rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Deze tweede keer is de beurt aan Kelly. Ik ken Kelly nog maar een aantal maanden, maar ik geniet enorm van haar portret- en wildlife foto’s. Elke vrijdag besteed zij op haar blog aandacht aan één van haar bijzondere reisfoto’s en vandaag vertelt zij wat meer over zichzelf.

Wie ben je en wat voor reistype ben je?
Ik ben Kelly, 34 jaar oud en samen met mijn katten Pip en Saar, woon ik in het Brabantse land. In 2007 maakte ik mijn eerste verre reis naar Australië en was meteen verkocht. Ik wil zoveel mogelijk van de wereld zien en ben een echte cultuur, natuur en wildlife liefhebber. Op het strand zal je mij niet snel vinden want dat vind ik zonde van mijn tijd (herstel: geen geduld voor). Ik probeer ieder jaar een verre reis te maken en maak ook graag een leuke stedentrip.

Etosha NamibieKelly is een echte wildlife liefhebber, zoals je kunt zien aan deze prachtige reisfoto, gemaakt in Etosha, Namibië

Ik begon in 2007 met bloggen op blogspot om familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van mijn avonturen. Naast schrijven fotografeer ik ook erg graag en dat is natuurlijk een geweldige combinatie. Sinds 2015 blog ik op www.dutchieontheroad.nl. Ik reis geregeld alleen met avontuurlijke reisorganisaties, soms met een vriendin maar ik ga ook graag alleen op pad. Luxe doet mij niet zoveel. Als ik een bed heb en het is schoon, vind ik het allang prima. Ik zie mezelf niet als een bepaald type reiziger. Backpacker, groepsreis, pakketreis, hotels, hostels, homestay, B&B, alleen of met z’n twee, met of zonder kinderen…who cares? Het gaat erom dat ik graag reis, nieuwe culturen wil ontdekken, graag nieuwe mensen ontmoet, leuke activiteiten onderneem, wil fotograferen, me wil verwonderen en leren over al het moois van de wereld en nog veel meer. Zolang je maar respect toont voor de lokale bevolking, andere culturen en elkaar.

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst en waarom?
Ik ben wel echt een portretfotograaf en fotografeer graag oudere mensen en kinderen. Rimpels, gekke brillen, leuke hoeden…I love it. Kinderen zijn altijd zo lekker spontaan en makkelijk te fotograferen. Zodra ze de foto terug zien, gaan ze vaak helemaal los en loopt het halve dorp uit. Verbazingwekkend waar ze af en toe vandaan komen. Soms gaan kinderen zo uit hun bol voor je camera dat het haast onmogelijk is om foto’s te maken. Ik laat ze dan meestal even lekker gek doen voor de camera. Zodra ze dan weer gaan spelen, kan ik alsnog even foto’s maken. Ik maak graag contact met mensen. Dat maakt het makkelijker om te fotograferen.
Markten zijn ook ideaal om mensen te fotograferen. Er gebeurt veel en je kunt mensen goed op afstand fotograferen in hun dagelijkse werkzaamheden. Als ik een close-up wil maken, koop ik vaak iets bij de desbetreffende kraam/persoon. Uit ervaring weet ik dat als je interesse en belangstelling toont voor mensen, ze meestal wel op de foto willen.

oude vrouw VietnamKelly is een echte portretfotograaf en maakte dit portret in Vietnam

Wat mag zeker niet ontbreken in jouw cameratas?
Ik ben echt een pakezel op reis. Ieder jaar vraag ik mezelf weer af waarom ik dat allemaal meesjouw, maar zodra ik de foto’s zie, weet ik het weer. Daarom. In mijn cameratas zit altijd de Canon 60D, Canon 15-85 f/3.5-5.6 IS USM, Canon 70-200 f/4.0L USM en diverse filters. Soms neem ik ook nog de Sigma 10-20 F4-5.6 EX DC HSM mee voor ultieme groothoek of de Canon 50mm 1.8 voor mindere lichtomstandigheden. Dit jaar wil ik ook voor het eerst een actioncamera meenemen maar daar ben ik nog niet zo bedreven in. Ik kan beter fotograferen dan filmen.

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?
Pfff…ik heb serieus duizenden foto’s maar als ik dan een keus moet maken is dat de foto van de vijf monniken in het Labrang Klooster in Xiahe. Het Tibetaanse plateau is zo’n ontzettend mooi gebied. Xiahe is klein Tibet en dit deel van China heeft me zo positief verrast. Het Labrangklooster werd gesticht in 1709 en is een van de grootste Tibetaanse kloosters van China. Het klooster is een van de zes belangrijkste heiligdommen van de School der Geelmutsen in China. Heel bijzonder om te zien.

Ik was erg blij met deze spontane foto van deze bijzondere monniken. Deze foto werd enkele maanden na thuiskomst ook gepubliceerd in Columbus Magazine. Wat was ik trots!

Monniken in Labrang XiaheDeze foto van vijf monniken werd gepubliceerd in Columbus Magazine!

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen en waarom?
Pffff…dat is een moeilijke want ik heb meerdere droombestemmingen. Gezien het feit dat ik graag mensen fotografeer, staat India hoog op mijn lijstje. Als ik al die kleuren zie, wil ik spontaan een ticket richting India boeken maar iets houdt me nog steeds tegen. ”India, you hate it or you love it” zeggen ze altijd en eens zal ik het ervaren.
De Atacama in Chili, Salar de Uyuni in Bolivia en Paaseiland staan ook nog hoog op mijn lijstje om te fotograferen. Natuurlijk mag Tibet ook niet ontbreken. Tibet lijkt me ook een geweldige bestemming om te fotograferen. Ik was al eerder op het Tibetaanse plateau in China en dat heeft zoveel indruk gemaakt. Prachtige natuur en geweldig om mensen te fotograferen.

Dank je wel Kelly voor je leuke bijdrage aan deze tweede “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


4 comments

  1. Oh ja, hele mooie foto’s inderdaad! En grappig, ik heb ook nog heel veel foto’s van kinderen, ouderen en monniken. Aan de blog over kinderen in Myanmar begon ik onlangs maar maakte ik niet af en monniken (in Azië in het algemeen) staan ook al op de ‘planning’.

  2. Tof om te lezen! Ik ben gek op het strand maar na vijf minuten zitten/liggen wil ik weer weg. Wel vind ik het heerlijk om er te lopen, zwemmen en fotograferen.
    Chili met Paaseiland staat ook heel hoog op mijn lijst.