Karin travel addict

In the picture: Karin

In the picture: Karin

Geschatte leestijd: 4 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

Dit keer laat de 30-jarige Karin wat meer van zichzelf zien. Zij is sinds 2006 besmet met het reisvirus en heeft sindsdien heel wat van de wereld gezien. Naar eigen zeggen is ze dag en nacht bezig met reizen en via haar blog wil ze andere mensen ook aansteken. Nou was dat aansteken in mijn eigen geval niet meer nodig, maar inspirerend zijn haar verhalen en foto’s zeker wel!

Wie ben je en wat voor reistype ben je?

Ik ben Karin, een 30-jarige docent journalistiek uit Rotterdam. Reizen is mijn lust en mijn leven. Na een aantal langere trips, variërend van 3 maanden tot een jaar, moet ik het nu voornamelijk hebben van de schoolvakanties. Met zo’n 12 weken vakantie per jaar mag ik natuurlijk niet klagen. 😉

De eerste 7 jaar van mijn ‘reiscarrière’ heb ik veel solo gereisd, maar ook regelmatig met een vriendin. De laatste jaren is mijn lover meestal mijn metgezel op reis, wel zo gezellig! Omdat ik inmiddels al aardig wat landen heb bezocht (65) en ik graag over mijn ervaringen vertel/schrijf, ben ik begin 2015 mijn reisblog www.traveladdict.nl gestart.

Ik zou mezelf typeren als een avontuurlijke backpacker/flashpacker met een grote liefde voor natuur en outdoor. Mijn reistempo ligt hoger dan gemiddeld, omdat ik het liefst zo veel mogelijk van een bestemming wil zien en vrij snel verveeld ben. Slapen doe ik redelijk basic (met af en toe een uitstapje naar een wat luxere accommodatie), maar op tours/ervaringen bespaar ik niet. Voor een adrenaline-activiteit mag je me altijd wakker maken!

Traveladdict Karin bij Iguazu fallsTravel addict Karin bij Iguazu falls

Hoe bereid je jezelf voor op een nieuwe reis?

De helft van het plezier dat ik beleef aan reizen, zit ‘m in de voorpret. Omdat ik gebonden ben aan de schoolvakanties en de prijzen dan meestal de pan uit rijzen, boek ik de meeste trips al vrij vroeg van tevoren. Als het een lange reis is, boek ik alleen de vlucht en doe ik de rest op de bonnefooi. Gaat het om een kortere trip, dan regel ik soms ook de accommodaties van tevoren. Dat scheelt weer kostbare tijd op de plaats van bestemming ;).

Wel zoek ik altijd precies uit waar ik naartoe wil en hoe lang ik overal ongeveer wil blijven. Inclusief Excelsheet haha :p. Soms zou ik wel wat flexibeler willen zijn, maar ik heb een beetje last van FOMO als het op reizen aankomt. Ik wil gewoon niet thuiskomen met het gevoel dat ik iets super moois of bijzonders heb gemist. Dat is ook de reden dat ik meestal niet zo lang aan andere backpackers blijf plakken; ik trek graag mijn eigen plan. Als ik moet kiezen tussen verder reizen met een leuke groep in een laag tempo of in m’n eentje verder, maar wel alles kunnen zien wat op mijn lijstje staat, kies ik zonder twijfel voor het laatste.

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen en waarom?

Oeh, ik twijfel tussen India en Afrika. India is een fotografiewalhalla vanwege de karakteristieke mensen, de chaotische markten en het fascinerende straatleven. Echt, ik bleef daar maar foto’s maken! Hoewel ik echt een amateurfotograaf ben, staat mijn laptop vol schitterende plaatjes van deze bestemming.

IndiaDeze foto maakte Karin in India, zoals ze zelf zegt: een fotowalhalla

Afrika vind ik te gek om het wildlife en de uitdaging dat mooi in beeld te brengen. Zoals ik al zei ben ik een natuurliefhebber, dus dieren en mooie landschappen blijven mijn favoriete onderwerpen om te fotograferen. Op dat gebied kom je zeker aan je trekken in (Zuid-)Afrika.

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?

Deze vraag heb ik al eens eerder moeten beantwoorden en het blijft lastig kiezen. Ik heb namelijk niet 1 favoriete foto, maar meerdere. Deze foto van een oud slapend vrouwtje op een tuinstoel hoort daar ook bij. Ik heb hem genomen in de stad Granada in Nicaragua en voor mij geeft ie perfect de sfeer en het straatbeeld van Midden-Amerika weer. Kleurrijke steden, tevreden mensen en alles is zo lekker simpel. Prachtig toch, dat je je rust vindt op een plastic stoeltje op straat, terwijl het leven in alle chaos aan je voorbij raast?!

mooiste reisfoto Karin TraveladdictKarin’s mooiste reisfoto

Dank je wel Karin, voor je leuke bijdrage aan deze “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


5 comments