My Footprints - Ivonne

In the Picture: Ivonne

Geschatte leestijd: 5 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

In deze derde “In the Picture” is het woord aan Ivonne. Ik heb Ivonne leren kennen als een enthousiast fotograaf, die, net als ik, een passie heeft voor India. Zij gaat graag de natuur in, ook in Nederland. Vandaag is het tijd om te ontdekken wat zij belangrijk vindt op reis- en fotografie gebied.

Wie ben je en wat voor reistype ben je?
Ik ben Ivonne Calis, 49 jaar en hard op weg naar de 50. Ik woon samen met mijn man Frank in Brabant. Toen wij elkaar nog niet zo lang kenden woonden we een klein jaar vlakbij Atlanta, Georgia voor het werk van Frank en een tweede klus in Australië ging vorig jaar helaas op het laatste moment toch niet door. Wij hebben geen kinderen en proberen de laatste jaren wat minder te werken en wat meer te reizen. Zo waren wij vorig jaar vijf maanden op pad en staat er dit jaar wederom een wat langere trip op de planning.

We wandelen en fietsen veel als we op reis zijn en zijn graag in de natuur. We nemen geregeld de tent mee maar slapen ook graag in leuke hotelletjes of een B&B. Een appartement vind ik trouwens ook heerlijk omdat je dan helemaal zelfsupporting bent. Het soort onderkomen hangt vaak van de bestemming en de reisduur af.

ModdergatOok in Nederland is Ivonne graag in de natuur te vinden

De fijnste manier van reizen is voor mij; met een grof plan in gedachten op pad en dan wel zien wat er van die plannen terecht komt; lekker flexibel dus. Onderweg ontdek je vaak spontaan de leukste plekjes of krijg je tips van andere reizigers en zo kom je op plekken die je vaak van te voren niet zelf had gevonden. Sinds een jaar schrijf ik mijn verhalen niet alleen meer voor familie en vrienden op maar heb ik een eigen website http://www.myfootprints.nl

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst en waarom? Hoe ga je te werk bij het maken van die foto’s?
Ik fotografeer graag mensen, het liefst zo veel mogelijk in hun eigen omgeving en niet te geposeerd, vooral in Azië kun je je hart ophalen met portretfotografie. Ik vind het geweldig om met de mensen hun portretten te bekijken nadat ze gemaakt zijn en ik bevind mij geregeld temidden van een grote groep nieuwsgierige dorpsbewoners. Ik heb heel lang een polaroid camera meegenomen en er is niets leuker dan die foto’s uit te delen en de reacties van de mensen te zien.

MyanmarIvonne fotografeert graag mensen in hun eigen omgeving, zoals deze vissers in Myanmar

Recentelijk ben ik op mijn site gestart met een serie waarbij ik elke keer een ander land laat zien aan de hand van portretten. Daarnaast ben ik een groot liefhebber van Landschaps fotografie en wildlife maar ook oude stadjes en van die lekkere (half) vervallen gebouwen zet ik graag op de foto. Ik ben gek op oude deuren en ramen en maakte daar al eens een fotoblog van op mijn site. Moderne gebouwen vind ik minder interessant. Ik zou nog graag een keer echte urbex fotografie willen doen, dat trekt me de laatste tijd steed meer.

Heb je tips voor anderen om ook zulke mooie foto’s te maken?
Ik ben zelf van mening dat je helemaal niet zoveel toeters en bellen nodig hebt om mooie foto’s te kunnen maken en kijk zelf altijd heel erg naar de compositie en probeer dingen vanuit een bijzondere invalshoek te schieten. Ik ben wel fan van een spiegelreflexcamera en gebruik daar 1 lens van 28-300 mm bij. Door de knieën gaan en vanaf een laag standpunt de foto nemen levert vaak ook hele mooie beelden op. Ik ben geregeld thuisgekomen met een hele vieze broek als ik weer eens op de grond had gelegen om dat ene plaatje te maken, maar de wasmachine is geduldig!

Zonsondergang en wildlifeIvonne heeft niet veel toeters en bellen nodig, maar kijkt altijd erg naar compositie, zoals bij deze prachtige zonsondergang foto

Welke reiservaring zal je altijd bijblijven?
In de loop der jaren hebben Frank en ik diverse keren mogen snorkelen met de meest prachtige dieren op de planeet. Zo zag ik luipaardhaaien en schildpadden op het Great Barrier Reef, zwommen we tussen de Blacktip Reef Sharks op Koh Tao, snorkelden met dolfijnen in Costa Rica en lagen we te kroelen met manatees in het ijskoude water van Christal River (Florida). In Australië snorkelden we ook nog met zeehonden én de bijzondere walvishaai. Op Vancouver Island snorkelden we ook nog met zalmen die op weg waren naar hun paaiplekken. Wij dreven richting de zee en zij zwommen stroomopwaarts, echt een heel unieke ervaring. Onze whalewatch tocht aan de oostkust van de USA was ook onvergetelijk ; we werden omringd door een grote groep bultrug walvissen die rustig aan het eten waren. Iedere keer als we zo’n ervaring hebben beseffen we ons weer hoe bijzonder het is om al deze dieren in hun eigen omgeving te kunnen zien.

whalewatch tocht aan de oostkust van de USAOnvergetelijke ervaring: whalewatch tocht aan de oostkust van de USA

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen en waarom?
Ik wil nog graag een keer naar Patagonië en dat combineren met de Zuidpool. De natuur daar lijkt me zo overweldigend. Het is helaas geen goedkope bestemming en dat houdt me nog een beetje tegen. Wat ik ook heel graag nog een keer zou willen fotograferen zijn de vulkanische gebieden op Hawaii, dat is ook een stukje “ oernatuur” dat me enorm trekt zowel om te zien als om vast te leggen.

Dank je wel Ivonne voor je leuke bijdrage aan deze derde “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 comments