Esther in actie - in the Picture

In the Picture: Esther

In the Picture: Esther

Geschatte leestijd: 8 minuten

In the Picture, een rubriek waarbij ik andere reizigers in de kijker zet. Zij vertellen je meer over onder andere hun reisfoto’s en hun meest bijzondere momenten op reis. Lees mee en laat je inspireren op reis- en fotografie gebied met ideeën en tips van anderen!

In deze nieuwste “In the Picture” is het woord aan Esther. Zij is net als ik moeder van 2 jonge kinderen en dol op reizen en fotograferen. Een half jaar geleden maakten we voor het eerst persoonlijk kennis tijdens een pers-weekend, maar ik volg Esther al een tijdje langer. Vandaag is het tijd voor jullie om te ontdekken wat zij belangrijk vindt op reis- en fotografie gebied.

Wie ben je en wat voor reistype ben je?

Ik ben Esther, 33 jaar en schrijf sinds drie jaar voor mijn reisblog Lifelicious. Daarin combineer ik mijn passie voor reizen, fotografie en schrijven. Samen met mijn man en twee jonge kinderen (3 en 1 jaar) trek ik er regelmatig op uit. Ook reis ik soms alleen of met vrienden, aangezien mijn man iets minder gepassioneerd reiziger is dan ik.

Tijdens mijn reizen houd ik ervan om het actieve te combineren met ontspanning. Ik ontdek graag nieuwe plekken en vind het lastig om erg lang stil te zitten. Een week aan het strand liggen, zie je me niet snel doen.

Helaas heb ik (te) weinig vakantiedagen en moet ik het maximale uit een vakantie halen. Het lukt me niet om langer dan drie weken weg te zijn. Dat vind ik wel eens jammer, want een bestemming leer je pas echt goed kennen als je er langer de tijd voor neemt.
Tijdens mijn reizen bezoek ik naast de ‘bekende’ highlights ook graag plekken die iets meer van de gebaande paden zijn. Het samen onderweg zijn naar een andere plek vind ik minstens zo leuk en bijzonder als de bestemming zelf. Ik houd enorm van lokale ervaringen en ontmoetingen en probeer tijdens mijn reizen altijd een local experience in te bouwen. Zo sliep ik tijdens mijn reis door Midden-Amerika in een Guatemalteekse homestay en dat was een van de meest bijzondere momenten van die reis.

JordaniëHet actieve combineren met ontspanning doet Esther graag en dat kan prima in Jordanië

De accommodaties waar ik voor kies zijn niet luxe en niet basic. Ik houd van comfortabele, authentieke plekken die de sfeer uitademen van de plek waar ik op dat moment ben. Slapen op een gedeelde slaapzaal zal je mij niet snel zien doen. Voor mij zijn de locatie en de uitstraling erg belangrijk. Wanneer ik meerdere bestemmingen in een reis heb, dan probeer ik te kiezen voor diversiteit in mijn overnachtingsplekken. De ene nacht slaap ik in een B&B of guesthouse en de volgende nacht in een hotel of eigen huisje. Dat geldt ook voor de plek waar de accommodatie zich bevindt. Soms in het centrum van een stad, de andere keer in de middle of nowhere met een prachtig uitzicht op zee of bergen.

Roadtrips behoren tot mijn favoriete reizen. De vrijheid om zelf te bepalen waar ik onderweg wil stoppen en hoe lang ik ergens wil blijven, vind ik heerlijk. Ik verken een bestemming graag in mijn eigen tempo en daarbij wil ik niet altijd afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Alhoewel ik deze local experience ook wel weer erg gaaf vind en natuurlijk ook niet ieder land geschikt is om zelf met een auto rond te reizen. Korte afstanden leg ik het liefst te te voet af of op de fiets. Er is niks mooiers dan tussen de rijstvelden te fietsen of je te voet te mengen in het lokale dagelijkse leven.

Wat is jouw droombestemming om te fotograferen en waarom?

Mijn droombestemmingen om te fotograferen zijn IJsland, Jordanië, Australië, Namibië, Myanmar en Vietnam. In deze landen heb je prachtige landschappen die ik graag eens vast zou leggen met mijn camera. Daarnaast heb ik nog nooit een safari gemaakt en zou ik dat graag in Namibië eens willen doen. Het lijkt me fantastisch om het wildlife daar te fotograferen. In Myanmar en Vietnam zou ik graag de dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking willen fotograferen. En de rijstvelden natuurlijk. IJsland en Jordanië heb ik dit jaar en vorig jaar bezocht en zoals ik van te voren al dacht en hoopte: ik heb er prachtige foto’s kunnen maken.

IJsland, SkogafossIJsland maakte Esther’s verwachtingen op fotografiegebied zeker waar

Hoe bereid je jezelf voor op een nieuwe reis?

Dit vergt een hele korte introductie over mezelf: ik houd enorm van organiseren en dingen uitzoeken. Vanaf het moment dat ik heb besloten om een nieuwe reis te maken, ga ik helemaal los. Voor mij is deze voorpret bijna net zo leuk als de reis zelf. Zodra ik weet waar mijn nieuwe reis heen gaat, boek ik de vliegtickets of huur ik een auto. Vervolgens ga ik op zoek naar de mooiste plekjes die ik tijdens mijn reis graag zou willen zien. Ik struin het internet af naar mooie foto’s en bezoek andere reisblogs voor tips en inspiratie. Zodra ik een (concept) route heb gemaakt, ga ik op zoek naar mooie accommodaties. Het ligt aan de bestemming en het seizoen waarin ik wegga, of ik alle accommodaties van te voren vastleg. In de meeste gevallen doe ik dat wel, aangezien ik echt op zoek ben naar iets dat bij mij past en op een toplocatie ligt. Dat is ter plekke niet altijd even makkelijk en mijn ervaring is dat deze plekjes vaak al zijn volgeboekt. Daarnaast vind ik het ook zonde dat – wanneer ik op de bonnefooi ga – ik deze plekken misschien wel mis, omdat ik niet van hun bestaan af weet. Dit neemt niet weg dat ik ook de charme en voordelen wel zie van het op de bonnefooi reizen. Hoe fijn is het dat je ter plekke kunt bepalen om langer op een plek te blijven of juist weer door te reizen?

Deze zomer maken we een roadtrip door Slovenie en Kroatië met de camper. De eerste camping leggen we vast, aangezien dit een populaire plek is. Voor de verdere reis heb ik nog niks vastgelegd. Uiteraard heb ik wel een lijstje met leuke campings achter de hand 😉
Goede tips die ik tijdens het inlezen in een bestemming tegenkom, noteer ik in een reis(dag)boekje. Deze zit tijdens mijn reis ook standaard in mijn handtas!

Welke onderwerpen fotografeer je het liefst en waarom?

Fotograferen is een grote passie van mij. Dat doe ik dan ook veel op mijn reizen. Sterker nog: ik ga niet op pad zonder mijn Nikon fotocamera en mobiele telefoon. Ik heb een cursus reisfotografie gevolgd, waaraan ik veel heb gehad. Met mijn foto’s probeer ik een verhaal te vertellen. Ik wissel af tussen de verschillende stijlen van reisfotografie: straatfotografie, landschapsfotografie, wildfotografie, architectuur en portretten. Door het fotograferen van verschillende onderwerpen, kan ik in beeld een mooi verhaal vertellen over een bestemming. Het meeste voldoening haal ik uit het fotograferen van bijzondere landschappen en van mensen in hun dagelijkse bezigheden (op de markt, kletsend op een bankje of op straat).

Markt Chichicastenango Esther fotografeert onder andere graag het dagelijks leven op haar bestemmingen

Naast het toepassen van de basisprincipes van fotograferen, vind ik het leuk om creatief te zijn in het maken van foto’s. Zo fotografeer ik vanuit verschillende perspectieven. De ene keer liggend vanuit het gras en de andere keer vanaf een hoger uitzichtpunt. Meestal wel met iets op de voorgrond, zodat je een beter beeld krijgt van de grootte of afstand van het gefotografeerde onderwerp. Ik besteed veel aandacht aan compositie. De derdenregel pas ik daarbij vaak toe, maar is in mijn ogen niet altijd zaligmakend. Naast de compositie is ook de techniek achter het fotograferen belangrijk. De meeste instellingen van mijn camera ken ik inmiddels wel en ik oefen er ook regelmatig mee. Foto’s maak ik meestal in de diafragma-stand of in de manuele stand. De automatische stand gebruik ik uitsluitend als ik heel weinig tijd heb om een foto te maken.

Wat is jouw mooiste reisfoto en waarom?

Oei, dit is zo’n lastige vraag. Ik heb twee foto’s die ik zelf mooi vind.

De eerste foto is gemaakt in IJsland, vanaf een prachtig uitzichtpunt aan de kust. De grillige rotsen in de blauwe zee, met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen, maken dit plaatje voor mij heel bijzonder. Ik was ook echt overrompeld door de schoonheid van de natuur hier.

IJsland - SnaefellsnesEén van Esther’s mooiste foto’s uit IJsland

De tweede foto is gemaakt in de eeuwenoude stad Petra in Jordanië. Deze hele plek voelt mysterieus aan. Deze foto laat voor mij precies zien wat je van Petra kan verwachten en hoe mooi het er is. Het roodkleurige zand, met op de achtergrond de in rotsen uitgehakte tempels, waar Petra zo wereldberoemd om is. De twee kamelen op de voorgrond maken de foto wat mij betreft af. Het is er zo mooi…

Jordanie, PetraEen andere favoriet is gemaakt in het mysterieuze Petra

Dank je wel Esther voor je leuke bijdrage aan deze “in the picture”.

Lijkt het jou ook leuk om eens “in the picture” te staan en heb je mooie reisfoto’s om te laten zien en tips voor andere reizigers? Plaats dan een reactie of stuur een berichtje!

Category: In the Picture

Tags:

Reageer!


7 comments

  1. Altijd leuk even een inkijkje te kriigen in het leven van andere reizigers. De mooiste foto? Als ik mocht kiezen, kies die van het mysterieuze Petra

  2. Wat leuk om Esther wat beter te leren kennen. Ik volg haar al een tijdje, ze maakt prachtige foto’s! Ik herken veel in de manier waarop zij reist en fotografeert.