avontuurlijke reizen met gezin

Actieve en avontuurlijke reizen met gezin

leestijd: 4 minuten

Er wordt wel eens gedacht dat avontuurlijk reizen niet meer mogelijk is zodra er kinderen komen. Onzin! Juist jongere reizigers zijn altijd in voor een uitdagende bergwandeling, spetterende rafttocht of spannende jungletrek.

Ontdek de wereld met SNP Natuurreizen

Wil jij ook wel eens een avontuurlijke vakantie beleven met je gezin maar weet je niet goed waar te beginnen? Kijk dan eens naar de FamilySpecials van SNP Natuurreizen. Zij kennen de mooiste – en heel belangrijk – de nog niet ontdekte paradijsjes ter wereld, die prima door jou en je gezin te bezoeken zijn.

Het uitzoekwerk is al voor jullie gedaan; jullie hoeven alleen nog maar op pad te gaan en samen te genieten van al het moois dat jullie gaan ontdekken. Je reist zowel binnen als buiten Europa; met een groep of lekker samen met het eigen gezin. Wat je allemaal kan gaan doen?

avontuurlijke reizen met gezin binnen of buiten EuropaLekker buiten in de natuur, met het hele gezin

Bergwandelreizen

Klauteren over rotspartijen, plonzen in kaarmeertjes of samen speuren naar steenbokken. Op wandelreis met het gezin kan jong en oud zijn lol op in de mooiste bergstreken, zowel binnen als buiten Europa. De wandelroutes zijn zo samengesteld dat ze prima aansluiten op de conditie van de jonge reiziger. Reizen voor oudere kinderen zijn zo samengesteld dat ze vol met troeven zitten om zelfs de meest vastgeroeste puber van zijn telefoonscherm los te weken. Voor de allerjongste reizigers is op sommige reizen een oppasservice inbegrepen. Sta jij al te popelen voor één van de bergwandelreizen met je gezin?

Tip! Op pad met een ezel
Met het vliegtuig gaat de halve klas. Maar wie met een ezel door de bergen trekt, heeft na de vakantie pas echt wat te vertellen in het kringgesprek. Het vrolijke vakantievriendje neemt tijdens de vakantie niet alleen het bagagevervoer voor zijn rekening, maar staat ook altijd paraat voor een spontane knuffelpauze. SNP biedt diverse reizen aan waarbij ezeltochten onderdeel zijn van de tocht.

met een ezel op padHoe bijzonder! Op pad met een ezel.

Fietsreizen

SNP Natuurreizen biedt speciaal voor families ontwikkelde fietstochten. Dat betekent: mooie routes met aandacht voor veiligheid onderweg, aangepaste afstanden, weinig hoogteverschillen en je verblijft bij kindvriendelijke accommodaties. Het bagagevervoer wordt voor jullie geregeld. Onderweg is er alle tijd om dingen te bekijken, te pauzeren of een activiteit te ondernemen. Er is genoeg keus in fietsreizen voor gezinnen.

Multi-actieve reizen

Sommige gebieden zijn te veelzijdig om slechts op de wandelschoenen of fiets te
ontdekken. Het zijn natuurlijke speeltuinen die zich net zo goed lenen voor een potje
rotsklimmen of raften, en van alles er tussenin. Of gewoon even luieren natuurlijk, want
buiten alle activiteiten is er genoeg ruimte voor eigen invulling.

multi actieve reizen met het gezinmulti actieve reizen met het gezin

Tip! Het magistrale meer van Ohrid (Macedonië)
Macedonië ligt ingeklemd tussen een handvol buurlanden, waardoor er geen kilometer kustlijn is overgebleven. Een actieve strandvakantie naar het Balkanland klinkt dan ook als een zenretraite in Delhi of wintersport in de woestijn. Ware het niet dat het Meer van Ohrid de avontuurlijke vakantieganger alsnog de nodige zonovergoten kiezelstrandjes voorschotelt. Een fijn familiehotel aan het water is er de ideale uitvalsbasis om beter kennis te maken met het meer; ruim 2,5 miljoen jaar oud en meer dan dertig keer zo diep als ons IJsselmeer. Op een ezel bijvoorbeeld. En op de mountainbike. De wandelschoenen. Of per kajak. Welke activiteit je ook kiest, het landschap van gifgroene heuvels, gouden rietkragen en diepblauw water maakt keer op keer indruk. De gastvrije locals en Macedonische maaltijden doen de rest. Kies zeker voor deze reis als je dit Balkanland met je gezin wilt ontdekken.

Verre reizen voor een gezin vol globetrotters

Andere gewoontes, taal, geld en tijdzone. Wie met het hele gezin op een verre vakantie gaat, komt in een totaal andere wereld terecht. Extra fijn als alles voor je geregeld is, zonder in te leveren op flexibiliteit. SNP Natuurreizen heeft een aantal prachtige verre reizen voor jou samengesteld. Zoals naat het onvergetelijke eiland Sri Lanka. Grottempels en jungleruïnes. Theevelden en tropenstranden. Berghikes en safari’s. Deze rondreis door Sri Lanka zit zo barstensvol bijzondere bezienswaardigheden, dat je jezelf als reiziger af en toe achter de oren moet krabben hoe al die hoogtepunten in vredesnaam op één eiland passen. Natuurlijk leer je meer over de fascinerende cultuur, geschiedenis en religies van Sri Lanka. In de oude hoofdstad Kandy bijvoorbeeld, waar een vermeende tand van Boeddha zelf – veilig opgeborgen achter een erehaag aan slagtanden en in een stapel gouden stoepa’s – gelijk een bonte stoet aan bedevaartgangers op de been brengt.

Sri Lanka verre reis met gezinOp safari in Sri Lanka, hoe gaaf

Rondreizen in Europa

Je hoeft natuurlijk helemaal niet uren in het vliegtuig te zitten voor een bijzondere rondreis. Ook op ons eigen continent valt voor actieve families nog meer dan genoeg te ontdekken. Zoals eilandhoppen op z’n Schots bijvoorbeeld. Of je nu al maanden uitkijkt naar ‘s lands whisky of met eigen ogen dat beroemde spoorwegviaduct uit de Harry Potterfilms wilt zien; op deze gezinsvakantie door Schotland – langs eenvoudige, maar fijne jeugdherbergen – worden reizigers van elke leeftijd op hun wenken bediend. Niet in de laatste plaats dankzij het weergaloze landschap aan de Schotse westkust; een gebied zo wild dat zelfs de Highlandrunderen bijkans met hun wollige staarten staan te kwispelen. Dankzij de plaatselijke ferrydiensten is het er gemakkelijk eilandhoppen. Naar het prachtige Arran bijvoorbeeld: met zijn kastelen, steencirkels en brokkelbergen een soort Schotland in het klein. Of naar Kerrera en Lismore: kleinere eilandjes waar het fantastisch wandelen en mountainbiken is. Of Skye, waar de bergen bijna altijd de wolken kriebelen.

Dit gastblog is geschreven voor SNP natuurreizen. Kleinschalig en authentiek, met veel aandacht voor de natuur. Altijd actief en soms zelfs avontuurlijk. Dat zijn reizen van SNP. In 2019 bestaat SNP Natuurreizen 35 jaar en het mag zich met trots de grootste specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen over de hele wereld noemen. Speciaal voor families heeft SNP Natuurreizen het concept FamilySpecials ontwikkeld: een snoepwinkel aan reizen die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen met kids. Het aanbod is opgedeeld in vijf leeftijdscategorieën: 6+, 8+, 10+, 12+ en alle leeftijden

altijd actief en soms zelfs avontuurlijkaltijd actief en soms zelfs avontuurlijk

Daarom ga je op reis met SNP!

  • Kies uit fietsvakanties, wandelreizen of autovakanties
  • Ga o.a. naar Costa Rica, Zuid-Afrika en Suriname of vele bestemmingen in Europa
  • Kleinschalige en kindvriendelijke accommodaties
  • Reis met respect voor de lokale natuur en cultuur
  • Zowel individueel als met een groep
  • Programma vol spannende en leerzame activiteiten
  • Leuk voor kinderen én ouders

Category: Kids

Tags:

Reageer!


2 comments

  1. Als ik ooit kinderen krijg dan ben jij met je gezin wel een voorbeeld voor mij. Je gaat zo het avontuur aan. Je laat je kids iets moois zien en geeft ze veel mee voor de toekomst.